Serious Request heeft Utrecht achter zich gelaten

Opnieuw wist 3FM Serious Request meer geld op te halen dan tijdens het vorige jaar: de eindstand van 2014 bedroeg maar liefst 12,38 miljoen euro. Hoewel het verschil met 2013 ‘slechts’ 80.000 euro bedroeg, is het opvallend om te zien hoe succesvol het Glazen Huis is geworden. Zeker als je de afgelopen jaren vergelijkt met de eerste edities, toen het Huis  in Utrecht stond.

http://youtu.be/KusjcPRVRHM?t=21m15s

Utrecht is tot op heden de enige stad waar Serious Request meer dan één keer heeft plaatsgevonden. Sterker nog: de eerste drie edities van het Glazen Huis (in 2004, 2005 en 2006) stonden allemaal op de Neude. De eerste Serious Request kwam gedeeltelijk voort uit een nieuwe programmering bij 3FM, omdat in 2004 Giel Beelen en Wouter van der Goes respectievelijk Rob Stenders en Ruud de Wild vervingen.

In dat jaar werd ook de opzet van het Glazen Huis vastgelegd. Zo mochten de DJ’s in het Huis niet eten: alleen het drinken van fruit- en groentesappen was toegestaan. Ook werd er besloten om ieder jaar geld op te halen voor een ‘stille ramp’: een groot probleem dat niet of nauwelijks in de publiciteit komt.

Het Glazen Huis op de Neude in 2006. (Foto: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:SeriousRequest13.jpg)
Het Glazen Huis op de Neude in 2006. (Foto: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:SeriousRequest13.jpg)

Sindsdien is er heel wat veranderd. Radiomaakster Astrid de Jong, die bij de vroege edities van Serious Request achter de schermen werkte: ‘Toen moesten we mensen echt overhalen om in het Glazen Huis op bezoek te komen. Tegenwoordig bieden BN’ers zichzelf aan.’ Verder zijn de eindbedragen enorm toegenomen: de 12,38 miljoen van 2014 is meer dan twee keer zoveel als de opbrengsten van 2004, 2005 en 2006 bij elkaar. Serious Request heeft Utrecht dus ver achter zich gelaten.

Of de actie in de toekomst opnieuw in Utrecht zal plaatsvinden, is nog niet bekend. In 2015 is Heerlen aan de beurt en voor 2016 staat nog niets vast, aldus een 3FM-woordvoerder: ‘Dat hangt ervan af of Utrecht zich weer beschikbaar stelt. De stad heeft zich nog niet officieel gemeld als gaststad voor 3FM Serious Request 2016.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.