Terre des Hommes winkel

Vrijwilligers zijn belangrijk, zoals je kon zien in het item over Café Averechts. Er zijn veel initiatieven rondom vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld collectanten die voor het goede doel langs je deur komen om geld te vragen, en dan net rond etenstijd, je kent het wel. Vaak geef je dan ook wel iets omdat het doel je aanspreekt of omdat je gewoon vindt dat elk goed doel wel iets moet hebben! Toch zijn er ook andere manieren om geld op te halen. Terre des Hommes, dat kinderuitbuiting op welke manier dan ook wil stoppen heeft 34 winkels door heel Nederland. Hier verkopen ze goede kwaliteit tweedehands spullen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de hulpprojecten voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Etalage Terre des Hommes Arnhem
Etalage Terre des Hommes Arnhem

Iris Hoogveld (60) werkt iets meer dan twee jaar in de winkel in Arnhem. “Ik ben in de winkel gaan werken omdat het doel mij erg aanspreekt. Ik vind het verschrikkelijk wat er allemaal gebeurt in de wereld en dat kinderen daar de dupe van worden. Ik heb het dan bijvoorbeeld over kindermisbruik of -handel. Daarnaast had ik tijd over en vind ik het prettig om dus iets terug te kunnen doen voor de maatschappij.” Ze werkt met nog meer vrijwilligers in de winkel die eigenlijk net als Iris om dezelfde reden zijn gaan werken. “Naast dat het heel gezellig is om met elkaar te werken, weten we ook waarvoor we het doen. Je weet dat het geld dat je verdient goed wordt besteed en daarnaast maken we mensen bewust voor het project waar we voor staan. Elk jaar wordt een nieuw project gekozen waarvoor geld ingezameld wordt. In 2015 is dit kindermisbruik- handel in Cambodja. We weten dat het geld echt goed terecht komt omdat een vrijwilliger meereist naar het project en zo kan zien hoe het gaat. Dat is prettig.” Iris merkt wel eens dat mensen zich afvragen waar het geld nou heen gaat en hoe het werkt. Daar heeft ze gelukkig antwoord op. “Als mensen zich afvragen wat er allemaal gebeurt met het geld dat we ophalen dan nemen we de tijd en leggen we dat aan ze uit. Daarnaast reageren mensen heel positief op de winkel en Terre des Hommes. Mensen komen met diverse zaken aanzetten. Kleding, potjes en pannetjes, het kan niet gek genoeg. Wij selecteren dan op kwaliteit wat er nog verkocht kan worden zodat het zoveel mogelijk opbrengt voor het project.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.