Toch geen bieb op het Neude

Er komt definitief geen bibliotheek op de Neude. De afgelopen maanden was er sprake van dat in het oude postkantoor een bibliotheek zou komen. Dit plan is nu definitief van de baan. Wethouder Jeroen Kreijkamp heeft het plan afgewezen. Het voorstel zou niet passen binnen de financiële regels die de gemeente hanteert. 

Veel Utrechtse bewoners waren een voorstander van het het plan dat was ingediend bij de gemeente. Onder andere Henk Westbroek maakte zich hard voor de bibliotheek.

Het oorspronkelijke voorstel luidde als volgt: het pand op de Stadhuisbrug op laten kopen door een belegger. Bibliotheek Utrecht die er nu zit zou dan uitgekocht worden en met die opbrengsten kon een verhuizing naar het postkantoor op de Neude gerealiseerd worden. Maar deze methode past niet binnen de financiële grenzen die de gemeente stelt. In het plan wordt de verkoop namelijk specifiek aan een partij aangeboden en staat het dus niet open voor anderen. Dit is de reden waar het in het plan aan ontbreekt volgens Wethouder Kreijkamp. 

Hieronder ziet u het gebouw waar de bibliotheek in zou komen.

Postkantoor Neude Foto: Flickr

Niet iedereen is even blij met deze beslissing.Veel mensen zagen de komt van de bibliotheek op het Neude wel zitten. Op Twitter wordt hier veel op gereageerd. Hieronder een greep uit de reacties.

 

Voorlopig blijft de bibliotheek dus waar die is, op de Stadhuisbrug.

Wilt u meer informatie over het plan om de bibliotheek naar het Postkantoor op de Neude te verplaatsen? Kijk dan op http://www.bibliotheekutrecht.nl/service/over-de-bibliotheek-utrecht/de-bibliotheek-op-de-neude-een-toekomstbeeld.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.