Trolleybussen 2.0, misschien wel in Utrecht

In de gemeente Arnhem komen de nieuwste trolleybussen te rijden. Ze rijden op batterij en hebben geen bovenleiding nodig. Een fijne bijkomstigheid is ook dat de bussen geen uitlaatgassen achterlaten en bijna geen geluid maken. Het bedrijf EL-KW bouwt de bussen en zij lieten weten dat de interesse bij andere gemeentes ook groot is.

De gemeente Utrecht heeft nu nog geen trolleybussen 2.0. Dit is ook nog niet mogelijk omdat het bovenleidingnetwerk nog  wat aanpassingen nodig heeft om hier te kunnen rijden. En er moeten natuurlijk ook oplaadpunten voor de bussen neergezet worden. Als de gemeente hun bovenleidingnetwerk aan zou passen en de bussen bestellen, rijden de bussen een half jaar later in de stad.

Het opmerkelijke van de Trolleybussen 2.0 is dat zij zonder bovenleiding kunnen rijden. Maar ze kunnen ook met bovenleiding rijden. Op het moment dat ze vastzitten aan een bovenleiding, slaan ze de stroom op die ze binnenkrijgen. Zo kunnen de bussen langer doorrijden zonder stroom. Op onderstaande foto is te zien hoe de bus eruitziet.

Trolleybus 2.0

De niewste trolleybussen hebben ook nog een financieel voordeel. Ten opzichte van een tram, kost de trolleybus 2.0 maar 20 procent.

In onderstaande video is terugblik op de Trolleybussen, en veel chauffeurs verkiezen deze boven de gewone bus.

Jurgen van Kalleveen is eigenaar van EL-KW. Hij legt uit wat het grote verschil is met de trolleybussen die nu nog in Arnhem rijden. Zie item hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.