Universiteitsmuseum trekt recordaantal bezoekers

Het Universiteitsmuseum in Utrecht heeft dit jaar een record aantal bezoekers getrokken. Maar liefst 60.000 personen bezochten het museum.  Volgens Marieke Verhoeven, woordvoerder van het Universiteitsmuseum, is het vooral opvallend  dat er veel gezinnen met jonge kinderen zijn die een kijkje nemen in het museum.

Entree Universiteitsmuseum Utrecht
Entree Universiteitsmuseum Utrecht

Verhoeven geeft aan dat vooral de tentoonstelling Tot op het bot erg leuk is voor kinderen. Bezoekers kunnen de overeenkomsten van mensen en dier ontdekken aan de hand van de brede collectie van bijvoorbeeld skeletten, gebitten, huiden, harten. Ook heeft het museum speciaal voor kinderen het jeugdlab. Studenten helpen de kinderen een handje met bijvoorbeeld het doen van proefjes.

Eerder dit jaar werd het Universiteitsmuseum uitgeroepen tot meest ‘kidsproofmuseum van de provincie Utrecht’. Kinderen tot en met twaalf jaar beoordeelden een jaar lang musea door heel Nederland. Het Universiteitsmuseum kreeg uiteindelijk een 8.2.

Nieuwsgierig geworden naar het museum? Het museum is elke dag open van 11.00 tot 17.00. Alvast vanuit je stoel een kijkje nemen? In het volgende filmpje kun je zien hoe een verslaggever van RTV Utrecht een rondleiding kreeg door het museum.

 

https://www.youtube.com/watch?v=GN3ysY6-VFA

Nog meer weten? In de campusFM uitzending van 5 december sprak ik met Marieke Verhoeven waarom het museum ook leuk is voor studenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.