Utrecht toont medeleven met een potlood

Op het┬áDomplein hadden zich zo’n 2 a 3 duizend mensen verzameld om hun medeleven te tonen aan de slachtoffers van de aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo. De Utrechters staan er met een reden. Ik sprak er een paar en luisterde waarom ze hier stonden.

Frans (50): “Dit raakt mij erg. Ik ben homoseksueel en heb lang een Marokkaanse vriend gehad. Als je ziet hoe die familie daarmee omgaat, het maakt hem psychisch kapot. De extremen bij religies moeten er gewoon uit, dan zul je ook snel zien dat dit niet meer gaat gebeuren. Het is prachtig om te zien dat hier ook een aantal moslims wat zeiden, voor een vol plein.”

Pieter (25): “Ik werk zelf in de media en ik vind het belangrijk dat iedereen zich hierdoor niet tegen laat houden. Zo’n aanval moet juist iedereen die erin werkt de moed en de kracht geven om nooit hun vrije woord op te geven.”

Suzanne (36): “Wij zagen net pas op tv dat dit was dus we zijn net te laat, maar toch vinden we het belangrijk om hier even te zijn. Het mag niet zo maar gebeuren dat je overhoop wordt geschoten omdat je iets tekent.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.