Vuurwerkangst bij huisdieren

Oud- en nieuw komt er weer aan: een leuke feestdag voor de meesten mensen, maar de huisdieren van de baasjes zijn er niet altijd even blij mee. De onverwachtse knallen en flitsten zorgen bij veel dieren voor vuurwerkangst. Toch zijn er nog genoeg oplossingen om ook jouw hond of kat een gelukkig nieuwjaar te bezorgen.

Wil je eerst te weten komen of jouw huisdier daadwerkelijk vuurwerkangst heeft? In dit onderstaande filmpje wordt uitgelegd wat vuurwerkangst inhoudt.

Door de gehele regio in Utrecht zijn er vakantieparken verspreid waar tijdens de ouderejaarsviering geen vuurwerk wordt afgestoken. Je kan hier dus gerust met jouw huisdier heengaan om van de stilte te genieten en het nieuwe jaar rustig in te luiden. Sommige huisdieren zullen nooit aan het vuurwerk wennen en daarvoor is een plek waar niets wordt afgestoken de enige oplossing. Je huisdier gaat zo stressloos het nieuwe jaar in en loopt geen kans op trauma.

Niet alleen honden, maar ook katten kunnen last hebben van vuurwerk
Niet alleen honden, maar ook katten kunnen last hebben van vuurwerk

Mocht je zelf wel graag met vuurwerk in de weer zijn op oudejaarsdag, dan kan je er ook voor kiezen om jouw huisdier medicatie toe te brengen. Een voordeel hiervan is, is dat de dieren helemaal niets mee hoeven te krijgen van al het kabaal. Het gebruik van medicatie is niet altijd zonder risico; je huisdier kan er aardig ziek van worden. Raadpleeg hierbij dan ook de dierenarts over welk middel het beste geschikt is.

Een van de populairste manieren op je huisdier te laten wennen aan vuurwerk zijn de vuurwerkcursussen. Luister terug naar de reportage uit de afgelopen uitzending van CampusFM om hier meer over weten te komen.

https://soundcloud.com/campusblog/vuurwerkangst-huisdieren

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.