32 verenigingen voor aangepast sporten in Utrecht

Het aanbod van aangepaste sporten is sinds 2010 enorm toegenomen. Bij de 23 verenigingen in dat jaar zijn er in de afgelopen vier jaar negen bijgekomen. Momenteel zijn er dus 32 sportclubs waar mindervaliden hun sport kunnen beoefenen.

ACTIE

Frank van Es heeft een duidelijk idee hoe het komt dat het sporten voor mensen met een handicap steeds populairder wordt. De organisatie Sport op Maat, die onderdeel uitmaakt van Vereniging Sport Utrecht, verzorgd de voorlichting en doorverwijzing voor mensen met een handicap. Volgens Van Es een grote stimulans en iets wat er nog niet was toen hij zoekende was nadat hij zijn dwarslaesie opliep.

Van de 32 verenigingen voor mindervalide sporters is voetbal de populairste sport. Met name verstandelijk gehandicapten trappen tegen een balletje, maar ook zijn er teams voor lichamelijk gehandicapten. Hockey is tweede op de lijst van sporten, voor die sport geldt hetzelfde als voetbal. De derde sport is zwemmen daarvoor zijn specifieke groepen voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten. De grootste sport voor lichamelijk gehandicapten is handbiken. De cijfers zijn afkomsting van Vereniging Sport Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.