Vrijwillig vastgebonden in Berlijn

Vind jij het opwindend of interessant om jezelf vast te laten binden? Nou, in Berlijn is er nu een vorm van yoga waarbij je vastgebonden wordt erg populair. Namelijk: Shibari Yoga. Dasniya Sommer geeft cursussen Shibari yoga in Berlijn. Verslaggever Emmelie Valkenburgh gaat uitzoeken waarom deze vorm van yoga zo populair is in Berlijn en ze gaat ondervinden hoe deze vorm van yoga aanvoelt.

Wij zijn er nog niet over uit of we het gaan proberen. Verslaggever Emmelie gaat het in ieder geval niet nog een keer doen.

In Berlijn maakte ik een radioreportage over Shibari Yoga. Ja heus waar. Hier is het bewijs. Ik ga het niet nog een keer doen.

A post shared by Emmelie Valkenburgh (@emmelievalkenburgh) on

 

Ben je nu n deze reportage erg benieuwd hoe het eruit ziet. Hier een filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=SpcVKrinXz4

 

Wil je shibari ook proberen? Dat kan.

Butterfly

Foto: Christian Tan
Foto: Christian Tan

Butterfly is een docent kinbaku en shibari bondage. Ze geeft workshops en privéles in shibari en kinbaku door heel Nederland. Dus ook in Utrecht.

Soms ligt de nadruk tijdens de les op techniek, maar meestal op contact tussen de partners, waarbij touw enkel een middel en geen doel op zich is. Aangezien ze zowel als geknoopte en als knoper ruime ervaring heeft, kan ze mensen in beide rollen voorzien van waardevolle input. In een ontspannen sfeer, met ruimte voor humor en iedereens persoonlijke inbreng, gaat ze in op kennis en vaardigheden waarmee je zelf thuis verder kunt experimenteren.

 

Rope lounge Amsterdam 
Elke woensdagavond kun je terecht bij Rope Lounge, een ‘peer rope’ bijeenkomst, waarbij iedereen vrij kan knopen en van elkaar kan leren. 18:30-22:30 uur, vaak met mini-workshop. Kosten: 10 of 15 euro. Lees meer op Fetlife over RopeLounge
Foto’s
Niets geeft mij meer energie dan mooie bondagefoto’s bekijken. Ze inspireren me, en geven me extra motivatie om te blijven knopen en oefenen. Om jullie ook te inspireren, plan ik af en toe fotoshoots. Heb jij de resultaten al bekeken?
Ben je benieuwd naar de uitzending van afgelopen week van CampusFM. Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.