Christelijke jongeren en seks

Over christelijke jongeren en seks zijn veel vooroordelen. Zo zouden alle christelijke jongeren wachten tot ze getrouwd zijn en zouden nooit masturberen. Maar hoe zit dat nou echt?

 

Uit een onderzoek van de EO blijkt dat 89% van de jongeren tussen 15 en 25 vind dat een stel moet trouwen. En 10% vind het mooi maar hoeft niet per se. 88% vind dat je alleen degene met wie je gaat trouwen of mee getrouwd bent geslachtsgemeenschap zou moeten hebben. 71% geeft aan hierop te willen wachten. Opvallend is dat 80% wilt trouwen met een christelijke partner.

 

Over seks zijn er ook opvallende cijfers. Zo vind om te beginnen al bijna een kwart dat het al seks is zodra er borsten, billen en geslachtsorganen worden aangeraakt. 43% vind het seks als er wordt bevredigd en het maakt niet uit hoe.

Ook zelfbevrediging is een lastig onderwerp. Maar 43% doet aan zelfbevrediging en bij de dames zegt 44% het überhaupt nog nooit gedaan te hebben. Bij de heren is dit maar 7% Ook zijn er andere opvallende verschillende tussen de sekse over dit onderwerp. Zo vind 11% van de jongens zelfbevrediging geen enkel probleem en maar 6% van de meiden. Ook denkt 25% van de jongens dat het volgens de bijbel niet mag en denkt zelfs 31% van de meiden dit.

 

Bron: EO
Bron: EO

 

In onze uitzending zit een uitgebreid interview met de Passiecoach. De seksgoeroe voor christenen. Bekijk hem hier terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.