Fitter naar huis

‘Als ik jou was zou ik je onderrug wat extra aandacht geven’, zei Tineke na de Reiki behandeling die te zien was in de uitzending van Campustalk. Het was voor mij de eerste keer, maar zeker niet de laatste.

Terwijl ik op de massagetafel lag, legde Tineke haar handen op mijn schouders. Het rustgevende muziekje op de achtergrond bracht me in korte tijd helemaal tot rust, terwijl Tineke uitlegde wat de behandeling inhield. ‘Ik warm mijn handen op en begin bij het hoofd. Hier zit de meeste stress, omdat iedereen altijd zo druk is tussen de oren. Vervolgens ga ik naar de schouders, de borst en de buik. Ik blijf op een plek hangen, wanneer ik voel dat daar veel negatieve energie zit.’

Na het behandelen van de voorkant van mijn bovenlichaam, moest ik me omdraaien. Mijn hoofd op het kussen, de Reiki-muziek en de warme handen van Tineke zorgden ervoor dat ik bijna in slaap viel. Totdat ze bij mijn onderrug aankwam. De kuit van mijn linkerbeen begon langzaam te trekken. ‘Omdat de energie zich verplaatst’, verklaarde Tineke.

Of de behandeling geholpen heeft moet nog blijken, maar dat ik een zwakke onderrug heb klopt als een bus. Genezing of niet, ik ging fitter naar huis dan dat ik aankwam.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.