Ik word gek

Mijn kamer is een ongelooflijke rotzooi. Overal liggen boeken, pennen, verfrommelde papiertjes, markers. Maar ook spijkerbroeken, lippenstiften, jurkjes. Ik heb namelijk als ontwijkend gedrag al vijf keer een nieuwe outfit aangetrokken en al mijn lippenstiften opgedaan en eraf gehaald. Ik slaak een diepe zucht. Mijn kamer is een weerspiegeling van mijn hoofd. EEN GROTE TERINGZOOI! Ik heb tentamenstress.

“Ik moet hier weg”, denk ik bij mezelf. “Weg uit mijn kamer.” Ik besluit naar de Universiteits Bibliotheek aan de Drift te gaan. Misschien dat ik me daar wel kan concentreren. Na een kwartiertje fietsen ben ik in de bieb gearriveerd. Ik passeer mensen met rode konen, handen in het haar en zenuwbenen. Ik ben niet de enige.

 

 

Na ongeveer een uur door de bieb gedwaald te hebben, vind ik eindelijk een plekje. Ik ga zitten en laat per ongeluk de volledige inhoud van mijn tas op de grond vallen. Boze blikken kijken me aan. “Sorry!”, fluister ik. De boze blikken gaan weer verder en ik word achtergelaten in een pijnlijke stilte. Ineens word ik geconfronteerd met mijn leerboeken. Nu moet ik wel. Ik doe het dikke boek open en mijn ogen beginnen over de pagina’s te dwalen. Ineens krijg ik een heftige behoefte aan een sigaret. Buiten staan een stuk of vijftig studenten te paffen. Ik rook er drie en sla me vervolgens voor mijn kop, want ik moet echt beginnen.

 

Deze jongeman en ik gingen slapen in de bieb omdat het saai is hier.

Een foto die is geplaatst door Emmelie Valkenburgh (@emmelievalkenburgh) op

 

Na twee hoofdstukken gelezen te hebben en een paar kleine dutjes te hebben gedaan, geef ik het op. De tentamenstress zit hoog en door mijn slechte concentratie word ik helemaal zenuwachtig. Ik ga naar huis. Eenmaal thuis aangekomen probeer ik mijn chaotische gedachten te relativeren. Wat moet ik doen om me niet zo te voelen? Om deze tentamenstress tegen te gaan. Ineens denk ik aan Thomas Brok en zijn schreeuw-actie in Amsterdam.

 

 

DAT IS HET! Ik ga schreeuwen. Ik doe mijn raam open. Verzamel zo veel mogelijk lucht in mijn longen en schreeuw de hele boel bij elkaar. Heerlijk. Dat voelt goed.

 

Ben je benieuwd naar de uitzending van afgelopen week van CampusFM. Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.