Paragnosten en politie

Paragnosten zetten zich niet alleen in om persoonlijke vragen te beantwoorden, zoals te zien was in de uitzending van Campustalk. Steeds vaker proberen zij zich ook maatschappelijk in te zetten. Een samenwerking tussen paragnosten en politie staat al lang ter discussie. Bij grote zaken die moeilijk zijn op te lossen kan het helpen. Of toch niet? Bart Driessen, expert opsporing bij de politie, twijfelt.

Opsporings expert Bart Driessen
Opsporings expert Bart Driessen

“Paragnosten zijn vaak erg vasthoudend en overtuigd van hun eigen gelijk. Hulp is natuurlijk altijd welkom, maar met paragnosten weet je nooit welke richting het uit gaat”, zegt Bart. “Voor je het weet zoek je overal en nergens en kost het veel mankracht en energie. Eigenlijk wil de politie haar onderzoek baseren op meer concrete en tastbare aanwijzingen.”

Ondanks de twijfel van Bart, en die van vele politieagenten, bieden paragnosten zich vaak aan bij onderzoeken. Het initiatief ligt volgens hem altijd bij de paragnosten. “De politie is in zo’n geval terughoudend. Zijn de tips concreet, dan doen we er iets mee.”

Hulp van paranormaal begaafden kan volgens Bart wel hoop bieden aan de nabestaanden. “Dat is opzich fijn, want hoop doet leven. Maar aan de andere kant moet het wel gegrond zijn, anders verstoort het onnodig het rouwproces en zaait het alleen maar veel verwarring.”

Lees hierhier en hier over paragnosten en politie in de media.

https://www.youtube.com/watch?v=dw9bdJefCg0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.