Singles & Utrecht

Hans Evers vertelde in CampusFM over zijn uitgebreide singlecollectie. Singles zorgen voor muziek en muziek zorgt voor feest. Daarmee dachten de mannen van Singlefeestje dan ook goud in handen te hebben.

 

 

Singlefeestje. Wanneer je dit voorbij ziet komen op internet, zul je in eerste instantie denken dat het gaat om een fout feestje voor vrijgezelle 50-plussers. Niks is minder waar, Singlefeestje heeft namelijk niks met vrijgezellen te maken, maar alles met muziek. Het concept is simpel: in de zaal staan bakken met daarin honderden singles. Je zoekt je favoriete plaatje uit en geeft hem aan de dj. Met een beetje mazzel sta je dan binnen een uur te dansen op ‘jouw’ liedje.

Het concept is bedacht door een Utrechtse vriendengroep. Met Singlefeestje staan de dj’s in verschillende steden in Nederland. Populair zijn de Melkweg in Amsterdam, Hedon in Zwolle en natuurlijk TivoliVredenburg in Utrecht.

De mannen van Singlefeestje begonnen klein. Het begon allemaal toen BNN, waar een van de mannen werkte, haar volledige singlecollectie kwijt wilde. ‘’Het werd opgeruimd en door de combinatie met onze drang naar andere muziek dan techno werd Singlefeestje bedacht’’, aldus Pim Brassien in een interview met Parool.

In hetzelfde interview legt Brassien uit, wat Singlefeestje volgens hem zo mooi maakt. “Het voelt voor mij echt als een tweewekelijks uitje met m’n vrienden, waarbij we bier drinken en rare muziek draaien.” Dat brengt veel mooie herinneringen. “Toen we voor het eerst in Tivoli Oudegracht draaiden en ik I will always love you hoorde, heb ik staan janken. Links stonden mijn vrienden op het podium, rechts een uitverkochte zaal waarvan ik vroeger droomde er ooit te mogen draaien.”

Nieuwsgierig geworden? Op 4 oktober van vorig jaar vierde Singlefeestje haar 100e editie. En dat ging er zo aan toen:

Ben je benieuwd naar de uitzending van afgelopen week van CampusFM. Klik dan hier!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.