“Sportverenigingen Utrecht last van wachtlijsten”

Inwoners van Utrecht sporten steeds meer. Ook de sportverenigingen in de Domstad merken de groeiende animo voor bewegen. Het levert zelfs wachtlijsten op bij de meest populaire sporten zoals hockey,voetbal en tennis.

In de uitzending van Campustalk zag u Klaas Smink en Paul van Veenendaal over de stijging van het aantal sportende mensen. Lees hier hoe zij denken dat het aantal sportende Utrechters nog verder kan toenemen.

Klaas Smink, Vereniging Sport Utrecht

https://soundcloud.com/campusblog/klaas-smink

“We kunnen het aantal sportende Utrechters nog verder laten stijgen door goed in gesprek te blijven met de verenigingen en andere sportorganisatie die in de stad actief zijn. Zij hebben veel contact met de inwoners. Zodoende kun je het aanbod nog verder afstemmen op de vraag.”

“Het efficiënt gebruik van de sportparken is ook een belangrijk aandachtspunt. Daar werken we nog aan omdat er in een aantal sporten wachtlijsten zijn. Dit terwijl er op sommige dagen helemaal geen gebruik wordt gemaakt van de velden. Als je dat wat efficiënter kan verdelen, met het behoud van het karakter van de sportvereniging, kun je nog meer mensen laten sporten.”

Paul van Veenendaal, buurtsportcoach Harten voor Sport 

https://soundcloud.com/campusblog/paul-van-veenendaal

“Als er aan de wachtlijsten gewerkt kan worden kunnen er op een makkelijke manier veel meer kinderen sporten. Er zijn op dit moment sportverenigingen die kinderen de mogelijkheid geven om op zondagmorgen te gaan sporten. Dit omdat de wachtlijsten op zaterdag nog erg lang zijn. Dan zijn de velden vaak niet bezet en zo kunnen kinderen op zondag lekker sporten terwijl ze op zaterdag nog op een lange wachtlijst staan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.