Trends op het gebied van brood

In de laatste uitgave van het blad Food Inspiration wordt er gekeken naar innovaties in brood. Hier behandelen we de vijf meest opmerkelijke ontwikkelingen die het magazine heeft vastgesteld in de wereld van het voedingsmiddel waarmee het merendeel van ons land ’s ochtends de dag begint.

3777221861_6a4b2f227f_oBroodlolly

We kennen brood in zijn kenmerkende langgerekte vorm. Maar meesterbakker Carl Siegert heeft een nieuwe vorm ontwikkeld. Hij wikkelt zijn ambachtelijke brood om een stokje en noemt het de broodlolly. Het innovatieve product is verkrijgbaar in twee soorten en kan worden genuttigd als snack tussendoor.

Verrijking van brood

Grote merken hebben de laatste jaren een brood geïntroduceerd waar zij speciale ingrediënten aan hebben toegevoegd. Zo is er blueband-brood en becel-brood met voedingsstoffen die de kans op ziekten verkleinen. Een tegentrend want de consument is juist steeds vaker op zoek naar puur en ‘eerlijk’ brood. Dit is natuurlijk volledig de andere kant op.

Van dichtbij halen

Een andere trend is dat de producenten steeds specifieker gaan beschrijven waar het brood uit bestaat. Zelfs wordt er vermeld waar de granen exact vandaan komen. Er zijn consumenten die het belangrijk vinden dat de grondstoffen weinig kilometers hebben afgelegd en dus niet zo belastend zijn voor het milieu.

Vers onderweg

Iedereen kent de kleffe benzinepomp broodjes uit het plastic. Gelukkig zijn die ongezonde producten op zijn retour. Shell is marktleider in de bezinesector en is in 2014 begonnen met twee pilotstores waar kakelvers brood verkrijgbaar is. Een enorme verbetering ten opzichte van de lunch onderweg.

Roggebrood 

Ook de vergeten broodsoorten komen steeds meer in de aandacht. Zo ook het roggebrood. Normaal voorzien van een plakje oude kaas of een reep katenspek, maar het vaste product is ook veel uitgebreider te beleggen waardoor de smaken van het brood nog beter naar voor komen.

Bakker Paul Berntsen heeft een bijzonder recept met roggebrood.

De volledige top tien is te lezen in de online uitgave van Food Inspiration.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.