Zonnepanelen leveren geld op

Wil je snel je zuur verdiende geld terug verdienen en lukt dat niet door een betere baan te vinden, maar heb je wel nog wat spaarcenten over; investeer dan in zonnepanelen. De universiteit in Utrecht heeft onderzoek gedaan naar de uiteindelijke opbrengst van panelen en komt tot de conclusie dat ze bijzonder goed werken en je verdient je geld terug.

Het jaar 2014 was een jaar met enorm veel zonuren waardoor de zonnepanelen een flinke hoeveelheid groene energie hebben geproduceerd. Wel tien procent meer dan de voorgaande jaren. Ook onderzoekers aan de universiteit van Utrecht die veel energie steekt in het onderzoek naar groene stroom. Dokter Marcus Düwell vertelde het volgende: ” ‘Het leven van onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen wordt drastisch beïnvloed door te verwachten klimaatverandering en de uitputting van schaarse grondstoffen.”

In 2006 werden de eerste zonnepanelen op het dak van de universiteit gezet. In het begin werd er een beetje sceptisch gedaan over de panelen omdat men er nog niet zoveel over wist. Tegenwoordig wordt er heel anders tegen zonnecellen aangekeken en zie je ze ook steeds meer op daken van particuliere verschijnen.

Zo zien de zonnepanelen op het dak van de universiteit Utrecht er uit:

800_utrechtphotovoltaicoutdoortestfacility

Misschien is het niet het allermooiste gezicht boven op je dak een zonnepaneel, maar je verdient je geld er prima mee terug. Maar hoe werkt een paneel eigenlijk en is het wat voor u? Bekijk dan het onderstaande filmpje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.