De vijf beste wintersportdrankjes

Een geslaagde wintersportvakantie is niet compleet zonder een hoop gefeest. Eventjes losgaan op foute muziek in een après ski tent na de piste onveilige te hebben gemaakt, hoort er natuurlijk helemaal bij. Dit kan uiteraard niet zonder een alcoholisch drankje. Daarom zetten wij hieronder de beste wintersportdrankjes voor je op een rijtje!

Glühwein

gluehwein
bron: kupsch.de

Wintersport en Glühwein gaan hand in hand. Het Duitse drankje is in feite niets meer dan verwarmde wijn (glühwein betekent letterlijk vertaald: ‘gloeiwijn’), waarin vaak ook wat kaneel, suiker of honing doorheen wordt geroerd. Niet alleen krijg je het er lekker warm van na in de vrieskou te hebben staan skiën, maar bevat het ook voldoende alcohol om je in de feestsferen te krijgen.

Jägertee

bron: austria.info
bron: austria.info

Een alcoholische versnapering die je vooral niet moet drinken vóórdat je de piste op gaat is Jägertee. Meestal wordt Jägertee bereidt met zwarte thee en rum, maar er bestaan ook veel varianten van. Zo bestaat het ook wel eens uit een mix van rum, zwarte tee, rode wijn, brandy en zelfs sinaasappelsap. Ook al zorgt het zo nu en dan voor een ongelukje op de piste, blijft Jägertee erg geliefd onder wintersportgangers.

Heisse oma (Bombardino)

bron: vanessenpictures.nl
bron: vanessenpictures.nl

Nog een drankje die je lekker warm houdt is de Heisse Oma, of in het Italiaans: Bombardino. Een Bombardino is een mix van advocaat, melk, slagroom en een sterke drank zoals whiskey of brandy. Omdat het drankje heet is en vaak een hoge concentratie alcohol bevat, werd het drankje door Italianen vaak een ‘bom’ genoemd. Vandaar ook de naam Bombardino.

Flying Hirsch

bron: wintersportmag.nl
bron: wintersportmag.nl

Als je naast een flinke dosis alcohol ook wat energie naar binnen moet krijgen om door te kunnen skiën, is de Flying Hirsch misschien wel het ideale drankje voor je. Een Flying Hirsch maken is erg makkelijk: je pakt simpelweg een flesje Jägermeister, stopt dat in een glas volgeschonken met Red Bull en je bent klaar om over de pistes te vliegen.

Bier

bron: thrillist.com
bron: thrillist.com

Of het nou bloedheet is, of stervenskoud, een biertje gaat er simpelweg altijd in. Ook op wintersportvakantie is de eeuwenoude alcoholische brouwsel erg geliefd en grijpen mensen vaak naar een pint. Want zeg nou zelf: het is gewoon ontzettend bevredigend om na een dagje snowboarden of skiën met z’n allen een glas te heffen voor een gelukzalige toast met keiharde klinkende glazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.