Muziek voor op de ijzers

Power muziek tijdens het sporten. Iedereen heeft wel een bepaald nummer dat net dat beetje extra energie geeft tijdens de laatste loodjes. Muziekdienst Spotify deed samen met de Britse universiteit Brunel onderzoek om de ultieme playlist voor tijdens het sporten samen te stellen. Maar wat luisteren schaatsers het liefst op het ijs?

Deelnemers van de Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk
Deelnemers van de Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk

‘Ik luister het liefst Nederlandse muziek, dat luister ik thuis ook’, aldus een deelneemster van de Alternatieve Elfstedentocht. De sfeer zit er goed in Weissensee in Oostenrijk. Uit de speakers klinken voornamelijk hitjes uit de huidige top 40, maar de meeste schaatsers blijken toch andere muziek in hun playlist te hebben staan.

Zo ook deelnemer Willem: ‘Als ik er doorheen zit en ik heb wat extra kracht nodig, luister ik het liefst Nederlandstalig. Maar tijdens het laatste rondje hoor ik denk ik graag Eye of the tiger.’ Zijn vriend Jochem, die ook deelneemt aan de tocht, hoort ook het liefst Nederlandstalig. ‘Het eerste jaar dat we hier waren zaten we er na 150 kilometer helemaal doorheen. Toen hoorde ik Je denkt maar dat je alles mag van mijvan Frans Duijts. Toen kregen we weer moed en we hebben het uiteindelijk gehaald.’

Bekijk hier meer deelnemers over hun voorkeur voor de beste schaatsmuziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.