Wat zijn in 2015 de skitrends!?

Wintersport is pas een feestje als ook je materiaal op orde is. Voor elk niveau en discipline zijn er tientallen opties. In de wintersportreeks van Campusblog kijken we naar de laatste trends op het gebied van skimateriaal. Lisa Hissink, ervaren skister en trainster van het team Ski Racing Discovery, geeft haar mening over de trends.

Freeriden

Salomon Q lab SIZED
Bron: Salomon

De grootste trend op het gebied van ski’s zijn de freeride ski’s. De rondvormige latten zijn er voor bedoeld om op elke sneeuwondergrond uit de voeten te kunnen. Met name bedoeld voor off-piste. Salomon past een nieuwe techniek toe bij het meest luxe model. Open ruimtes in de ski’s maken ze lichter om mee omhoog te lopen. Dit omdat de échte freeriders gaan waar de liften niet komen.

Lisa: “Dat ze die ski’s lichter maken is wel een enorm voordeel. Soms loop je wel een half uur met de ski’s op de schouder en dan is het toch fijn als het wat minder weegt.”

Poedersneeuw

Bron: K@
Bron: K2

De ski’s voor de poedersneeuw zijn dit jaar nóg breder dan die van vorig seizoen. Er zijn ski’s verkrijgbaar met in het midden een breedte van 136 millimeter. Dit is bijna de helft zo breed als een ‘normale’ allroundski. Met deze K2 Shreditor 136 Powabunga fat powder is geen poedersneeuw te diep.

Lisa: “Lekker skiën in de poeder is het fijnste wat er is. Alleen helaas dat er dit jaar maar zo weinig sneeuw is en je dit jaar dus weinig hebt aan deze ski’s. Ze hebben wel een hele stoere naam.”

Full speed

Bron: Rossignol
Bron: Rossignol

De echte racer lijkt zijn langste tijd gehad te hebben, maar de grote merken Rossignol en Atomic komen ook dit jaar weer met een nieuw model dat speciaal gemaakt is voor de durfallen onder de skiliefhebbers. De lichtgewicht latten met honingraatstructuur zijn enorm stijf waardoor alle druk die op de ski wordt gegeven ook snelheid oplevert. Gemaakt voor goede geprepareerde pistes en voor de geoefende skiërs.

Lisa: “Een goede ski waarmee je hoge snelheden kan behalen hoort zeker in de collectie thuis van elke ervaren skiër. Persoonlijk zijn dit soort ski’s mijn favoriet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.