Daan de Ram: “Ik was alleen sociaal als ik dronken was”

Er was niets van te merken toen hij met met een aantal dames uit onze redactie op stap was, maar  versiercoach Daan de Ram was vroeger wel een heel ander type. Op Campusblog doet hij een boekje open over zijn verleden.

Foto: Gino Kleisen
Foto: Gino Kleisen (v.l.n.r.: Tessa van Harmelen, Hester Ramaker, Daan de Ram, Marleen Stoker)

“Ik had alcohol nodig om sociaal los te komen, dat was mijn redding en tegelijkertijd ook mijn zwaktepunt. Maar zelfs dan had ik het er soms moeilijk mee. Dan klapte ik gewoon dicht, kon niks meer uitbrengen. Ik was 19 jaar, enorm introvert en ik zat bij Utrechtse studentenvereniging Unitas.”

“Ik was ontzettend actief. Ik zat in commissies en probeerde zo veel mogelijk aanwezig te zijn op de club. Soms was ik er vijf dagen per week. Van al die lange avonden met te veel bier heb ik toentertijd maar één meisje in mijn bed gehad. Niet eens eentje van Unitas, trouwens: ik had per ongeluk met mijn huisgenootje geslapen. Gelukkig werd dat niet heel awkward. Dat is allemaal niet erg natuurlijk, maar ik vond het wel extreem weinig voor iemand die zo vaak op stap is. Ik wilde meer uit mijn studietijd halen. Meer dates, flirten, relaties. Überhaupt gewoon iets!”

“Ik had ondertussen gehoord van The Game, een boek over de kunst van het vrouwen versieren. Ik dacht dat dat wel iets voor mij zou zijn. Ik was klaar met mijn studentenvereniging, ik realiseerde me dat ik mezelf aan het kapotzuipen was. Dat wilde ik eigenlijk helemaal niet – het leverde me niets op en ik werd niet veel leuker van al die alcohol.  Ik wilde meer diepgang. The Game klonk vet, dus ik besloot het boek te lezen. Gelukkig kwam ik er snel achter dat het boek puur om manipulatie draait, en daar zat ik niet op te wachten.”

“Ik wilde het op een andere manier aanpakken. Op dat moment waren er al een aantal gasten bezig om een natuurlijke manier van versieren te ontwikkelen. Daar ben ik al snel voor gegaan, want ik wilde van nature aantrekkelijk zijn voor vrouwen. Die honger was er. Niet per se seks, dat ook wel, maar ook het leven eromheen. Het bellen en appen, de spanning en sensatie.”

“Toen heb ik me ingeschreven voor allerlei trainingen, versiercursussen en bootcamps. Ik stuitte op AttractionGym, waar ik nu zelf werkzaam ben. Daar kreeg ik net het zetje in de rug dat ik nodig had om die basisprincipes te snappen en mogelijkheden te onderzoeken. Ik kon weer nuchter uit, en ik leerde dat vrouwen het juist leuk vinden om benaderd te worden mits dat op een leuke manier gebeurt.”

“Langzamerhand ging ik gasten coachen die slechter waren dan ik. Daar verdiende ik dan wat geld mee, een paar avondjes per week. Dat werd wel gewaardeerd. Toen de mensen van AttractionGym dat hoorden, hebben ze me uitgenodigd om bij hen te komen coachen. Ik maakte mijn eerste eigen filmpje, ‘vrouwen versieren met zwarte piet,’ en dat beviel me zo goed dat ik er daarna helemaal voor ben gegaan.”

Bekijk hieronder Daan’s eerste filmpje voor AttractionGym:

“Ik ging keihard aan de bak. Het ging allemaal steeds beter en soepeler, en sindsdien ben werk ik er fulltime. Sinds kort ben ik zelfs mede-eigenaar van het bedrijf. Aan liefde en/of seks geen tekort.”

Wil je meer weten over wat Daan precies doet als datingcoach? In onze uitzending geeft hij datingtips voor vrouwen en probeert een aantal redactieleden die in de praktijk uit.

2 gedachten over “Daan de Ram: “Ik was alleen sociaal als ik dronken was”

  • 9 april, 2015 om 20:42
    Permalink

    Inspirerend. Ik heb gwlukkig niet veel moeite maar snap hoe waardevol dit kan zijn voor mannen. Grappig filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.