Versterk de band met je hond

IMG_8831
Bron: Lisa La Feber

De band verbeteren met je hond? Betty Heideman geeft workshops waarin mensen samen met hun hond leren ontspannen. De workshops verbeteren de band tussen mens en hond en brengen beide meer zelfvertrouwen. De opbrengst van de workshops gaat naar Stichting Djimba. 

Betty Heideman woont sinds 2005 in Frankrijk. In 2010 is zij gestart met het geven van workshops in Frankrijk, Nederland en België. Doel van de workshops is mensen meer bewust te maken van de omgang met hun hond en hoe hun eigen zijn invloed heeft op dat van hun hond. Om dit te bereiken is het belangrijk voor de mens om het verleden los te laten en in het NU te leven. Hierop richt de cursus Dog Mindfulness zich. Betty is altijd opgegroeid met dieren en wist al vanaf vroege leeftijd dat zij zich later bezig wilde houden met het welzijn van dieren. Zij heeft een bestuursfunctie gehad bij Kinderboerderij MECC, was oprichter van de stichting Greyhounds Rescue Nederland en van de Animal Medical Care Foundation en nu van Stichting Djimba.

Stichting Djimba is in 2005 in Frankrijk begonnen met het opvangen van oude, zieke en gehandicapte honden. In 2010 is Djimba een Nederlandse stichting geworden. Er werden toen ook katten en kippen opgevangen. De belangrijkste doelstellingen van de stichting zijn de dieren in een huiselijke omgeving hun laatste weken laten doorbrengen, met veel aandacht en zorg en het opvangen van noodgevallen. De stichting is volledig afhankelijk van donateurs en de opbrengst van de workshops.

Een paar workshops die Betty geeft zijn:
– Soft Touch
Bij de cursus Soft Touch masseer je de hond. Er ontstaat een overdracht van energie die de vertrouwensband tussen jou en je hond versterkt en een positieve invloed heeft op het welzijn van jou en je hond. Soft Touch is bepaald niet zweverig. Het is duidelijk en eenvoudig aan te leren.

– Transformatie
In deze cursus werk je aan het versterken van de balans in jezelf en in je hond. Dit door middel van interactieve oefeningen. Ook in deze workshop wordt gebruik gemaakt van massage. Voor deze cursus is geen ervaring nodig, het draait voornamelijk om ontspanning.

– Dogmindfulness
In deze nieuwe workshop draait het vooral om meditatie. Meer hierover ziet u in uitzending 8 van CampusTalk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.