Een nieuwe mix

Café Le Carafon aan de Hamburgerstraat maakt voor de derde keer een doorstart. Nieuwe ondernemers Marcel van der Ben en Daniel Lansbergen hebben een nieuw concept en willen dit oude café omtoveren tot cocktailbar Behind Bars. De komende 3 jaar is hun doel om in de top 3 cocktailbars van Nederland te komen. 

Hoe ze dat willen bereiken is nog maar de vraag. Marcel van der Ben heeft al vaak meegedaan aan nationale en internationale cocktailwedstrijden en hij staat altijd in de top 5. Hij wil zich richten op de kwaliteit en niet op de kwantiteit van de cocktails in Behind Bars. “Ze zeggen vaak dat een cocktail als een mooie vrouw is; het moet er niet alleen lekker uitzien, maar ook lekker ruiken en lekker smaken. Een cocktailmaker is eigenlijk als een soort chef-kok, je werkt alleen met andere producten”, aldus Marcel.

Om zich te onderscheiden van de concurrenten als Zussen, Lieve Lust, Fezz Lounge en Aperitivo willen de twee zich volledig concentreren op de cocktails. Amel Elbouhy van Aperetivo ziet het duo van Behind Bars dan ook niet als concurrenten. “Wij serveren ook lunch en diner. De cocktails spelen een grote rol, maar het is niet het belangrijkste aspect.” Hij merkt wel dat cocktails steeds vaker besteld worden in hun bar. “Vooral de vraag naar speciaal biertjes en Gin Tonics wordt steeds groter. Zeker in het

De Mai Tai cocktail, gemaakt door Marcel van der Ben.
De Mai Tai cocktail, gemaakt door Marcel van der Ben.

weekend worden er veel cocktails besteld”. Ondanks dat is Elbouhy er niet zeker van of een cocktailbar zal aanslaan in Utrecht. “Als we kijken naar de vraag bij onze klanten, gaan mensen toch voor simpel, herkenbaar en goed. Als mensen behoefte hebben om naar een ‘echte’ cocktailbar te gaan, zullen ze er eerder voor naar Amsterdam gaan. Utrecht is meer een bier-stad dan een cocktailstad.”

Erik Derksen van Horeca Nederland heeft wel vertrouwen in Behind Bars, zolang het de enige cocktailbar in Utrecht blijft. “Als je erg uniek bent, zal dat vast wel mensen trekken. Als er meerdere van dit soort zaken zijn zal het waarschijnlijk minder lopen, maar juist omdat het de enige is zou het heel succesvol kunnen worden”, aldus Derksen.

Wil je meer weten over Behind Bars? Klik dan hier. Marcel van der Ben en Daniel Lansbergen maken live een cocktail in Campustalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.