In Amsterdam barst het fietsendepot uit zijn voegen en worden fietsen geveild

Een aantal fietswinkels in Utrecht doen hun beklag over de verkoop van weesfietsen aan een enkele partij. In Amsterdam barst het fietsendepot uit zijn voegen en worden fietsen geveild.

Nadat de wettelijke termijn van 13 weken voor opslag is verstreken mogen fietsen door een gemeente worden afgevoerd. Opties zijn schenken aan een goed doel, verkoop (bijvoorbeeld op een veiling, aan particulieren of handelaren, in batches of per stuk) of vernietigen of als schroot verkopen.

Vorig jaar werd bekend dat het fietsendepot van Amsterdam uit zijn voegen barst en zijn tarieven vanaf dit jaar zal verhogen. Zo’n 51 % van de fietsen worden niet opgehaald, meldt het Parool. De bewaartermijn is er geen dertien weken meer, maar slechts zes weken. Daardoor kunnen er nu 104.000 fietsen worden opgeslagen. De meeste fietsen in Amsterdam worden daarna geveild. En er werd vorig jaar zelfs een lading naar Jordaanse vluchtelingen verscheept.

Zie hier een filmpje van het kolossale depot:

Cabaratier en columnist Johan Fretz schreef een column over waarom Amsterdammers hun fiets niet ophalen bij het depot:

Voor het item over de kritiek van fietsenmakers op het Utrechtse weesfietsenbeleid en meer informatie: bekijk de uitzending van Campusblog hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.