In het buitenland wordt ook gesnoept

Boterbabbelaars, ijsbonbons en duimdrop allemaal oud Hollands snoepgoed. Iets wat je nergens anders in de wereld vindt. Specifieke smaken en dingen die moeilijk ergens anders te krijgen zijn. Maar dit geldt ook voor buitenlands snoepgoed en producten.  Brits- en Amerikaans producten worden steeds populairder door social media. Toch is het nog steeds lastig om hier aan te komen. Op de Steenweg in Utrecht zit delicatesse Jac Bostelaar. Zij zijn volledig gespecialiseerd in Brits en Amerikaanse producten.

Hier kun je wel dit soort producten vinden. Wij vroegen ons af wat voor soorten snoep er zo typisch is voor Amerika en Groot Brittanië en maakte het korte onderstaande lijstje.
(Het gehele lijstje is niet naar voorkeur gevuld of ingedeeld.)

Reeses
Reese’s Peanutbutter cups

Reese’s peanutbutter cups
Amerikanen houden van pindakaas, in alle vormen, soorten en combinaties. Het liefst in combinatie met chocolade. Reese’s peanutbutter cups zijn dat precies. De met chocolade omhulde kuipjes zijn gevuld met pindakaas en inmiddels een echte klassieker. Ze zijn dan ook ver buiten Amerika bekend.

Mini Eggs
Deze chocolade-eitjes van chocolade fabrikant Cadbury, zijn niet aan te slepen in de tijd voor Pasen, in Groot-Brittannië. Het harde suikerlaagje om de zachte chocolade en de pastelkleuren maken de eitjes wat ze zijn: mierzoet, maar ontzettend geliefd. Net als crème eggs en Lindt Gold Bunny’s onmisbaar tijdens Pasen.

 

bean_boozled_largeBean Boozled
Bean Boozled Jelly Beans zien er uit als doodnormale snoepjes. Dat zijn ze alleen niet. Je kunt ze vergelijken met Smekkies in Alle Smaken uit de Harry Potter-serie. Elke kleur in de verpakking heeft namelijk twee smaken. Een vieze en een lekkere. Welke je pakt is onbekend en je neemt dus de gok om een vieze te nemen. Zoals boter popcorn en rot ei.

Jelly Tots
Een zacht met suikerlaagje bedekt snoepje gemaakt met fruitsap. Zo’n snoepje dat in de deur van je auto ligt en waar je af en toe eentje vanaf snoept. Al jaren populair onder Brits publiek. Ze zijn dan ook al bijna 50 jaar op de markt.

51O0vcvylNLJelly Ranchers
Deze Amerikaanse zuurtjes komen inmiddels voor in heel veel soorten en maten. De originele zijn harde zuurtjes, met een wat zachtere binnenkant. De smaak is erg typerend voor Jolly Rancher. Er zijn veel meer smaken, maar de harde zuurtjes zijn er in kersen, blauwe framboos, zure appel, druif en watermeloen.

Chocolade
In Groot-Brittannië zijn het twee chocolade fabrikanten die het liefst gegeten worden door de bevolking. Galaxy chocolate bars en Cadbury chocolade. De eerstgenoemde heeft sinds kort nieuwe smaken uitgebracht die ontzettend populair zijn. Zoals de Honey Comb en Nut Crunch. Cadbury chocolade is de grootste producent van chocolade repen in Groot-Brittannië. Naast de eerder genoemde paasproducten maken ze ook chocolade repen waarvan de oorspronkelijke Dairy Milk reep het bekendste is.

In Amerika wordt naast de welbekende M&M’s veel Heshey’s chocolade gegeten. Met een Hershey’s World op Time Square moet het duidelijk zijn dat Hershey’s groot is. Vooral de Hershey’s Kisses, chocolade druppels en de cookies ’n creme repen.

Op YouTube is de ‘Trying American Candy’ door Britse youtubers een hit. Hieronder Pointless Blog.

Wil je nou meer weten over Delicatesse Jac Bostelaar? Kijk dan naar onze uitzending op:

https://youtu.be/3pbd9ovk6Ow?list=PL8C-2jFp2VdHVD617JCCOFLajqxoL4Lql

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.