Lopen door oud Utrecht

Wie altijd al door oud Utrecht heeft willen lopen, hoeft niet langer te wachten. Vanaf je luie stoel kun je op je computerscherm delen van de stad verkennen in een 3D-model. Daan Claessen van de afdeling Erfgoed van de gemeente Utrecht werkt eraan om steeds meer plekken op die manier in beeld te brengen.

Eén van die plekken is het welbekende Utrechts stadhuis. Met behulp van oude tekeningen en schilderijen uit bijvoorbeeld het Utrechts Archief onderzocht Daan hoe het huis door de jaren heen is veranderd.

Hier kun je zelf vanuit meer hoeken bekijken hoe het stadhuis (en nog veel meer Utrechts erfgoed!) er vroeger uit gezien moet hebben.

Daan heeft niet alleen stilstaande beelden, maar ook bewegende animaties in elkaar gezet. In onderstaande 3D-reconstructie van Daan Claessen zie je het stadhuis van meer dan 300 jaar geleden (rond 1712), tijdens de Vrede van Utrecht. Je kunt er zelfs binnen kijken!

Volg Bouwdomtoren op Facebook om op de hoogte te blijven van welke gebouwen op dit moment in 3D nagebouwd worden.
Bron afbeeldingen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.