De zomer van… Sari van Veenendaal

Sari van Veenendaal_FC Twente_keepster_Voetbal_keeper_FC Twente Media
Sari in actie voor club FC Twente Foto: FC Twente Media

Nog twee dagen en dan vliegt keepster Sari van Veenendaal naar Canada. De Nieuwegeinse zal met het Nederlands vrouwenelftal naar het Noord-Amerikaanse land vliegen voor het WK, de allereerste keer dat de Oranjeleeuwinnen meedoen aan een groot eindtoernooi. “Maar we komen er niet alleen voor de mooie natuur.”

De keepster komt voor de tweede keer in het land. “Ik heb zeven jaar geleden met mijn familie een trip gemaakt door Noord-Amerika gemaakt. De zus van mijn oma woont daar. Wat ik mij ervan kan herinneren is veel groen, watervallen en de splitsing tussen Canada en Amerika. Erg mooi allemaal.”

“Het echte genieten komt achteraf pas”

Veel tijd om de toerist uit te hangen zit er dit keer niet in. “We zullen ons vanaf het begin tot het einde compleet storten op het resultaat. Het is leuk dat we als eerste Nederlandse vrouwenelftal mogen meedoen aan een groot eindtoernooi, maar nu willen we presteren ook. Het echte genieten komt achteraf pas, als we een mooie prestatie hebben neergezet.”

Weinig pret
“Een normale dag begint met het teamontbijt. Daarna een wandeling maken om de benen los te gooien, vervolgd met een teambespreking. Dan is tijd voor de lunch (afhankelijk of het een wedstrijddag is), training, rusten, een sportmaaltijd en dan is het alweer opmaken voor bed. De laatste aantal jaren is er een enorme omslag geweest in professionaliteit in het vrouwenvoetbal in Nederland, dat zie je aan alles. Er zal heus tijd zijn om ons eigen ding te doen, maar alles zal in het teken staan van het resultaat.”

“Na het WK blijf ik ook niet hangen in Canada. Hopelijk kan ik daar blijven tot 6 juli om deel van de finale te zijn. Wat ik erna ga doen is nog afhankelijk van de volgende stap in mijn loopbaan. Ik vertrek bij mijn huidige club, FC Twente, en afhankelijk van mijn volgende club, weet ik wat ik ga doen.”

Sari en de rest van de Oranjevrouwen zullen op 6 juni de eerste wedstrijd spelen tegen Nieuw-Zeeland. Sari van Veenendaal is via Twitter te volgen (@SarivVeenendaal) en op de algemene twitter van de Oranje Leeuwinnen (@oranjevrouwen). De wedstrijden zullen live op de NOS te zien zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.