Eg Uteregs

In de uitzending van CampusTalk heb je een item kunnen zien over een Utrechts gezegde. In de rubriek ‘Eg Uteregs’ besteden we aandacht aan de mooiste Utrechtse wijsheden, gezegdes en bijnamen. In onze vorige aflevering van CampusTalk sloten we af met het volgende gezegde:

“’t Mot wel’n ruige hond wezen, wil’ie twee nesten warm houwen”: een uitspraak die snel genoeg voor opgetrokken wenkbrauwen en guitige lachjes zorgt. Het kan zijn dat ook jij deze uitspraak allang kent. Maar mocht je nou, in tegenstelling tot de mensen die wij op straat spraken, geen idee waar Jan Geitenbeek het over heeft, dan geeft hij hier het antwoord.

Mocht je onze Jan Geitenbeek nog niet kennen, kijk dan hier even een filmpje over onze eigen ras-Utrechter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.