Fit op je negentigste

Achter de geraniums zitten, naar de bingo en iedere dag weer aan hetzelfde breiwerkje werken. Voor veel mensen ziet oud worden er zo uit, maar er zijn een hoop manieren om op een leukere en gezondere manier oud te worden!
Welke sporten zijn er allemaal voor bejaarden?

Fithockey
Deze sport lijkt heel erg op gewone hockey, alleen wordt dit uitsluitend gespeeld op kunstgras en met een zachte bal en een knotsstick. Dit is een plastic stick met een uiteinde van schuimrubber. Wel worden de spelregels van hockey toegepast en zijn de teams gemengd. Deze sport is bedoeld voor mensen vanaf 50 jaar.

Bron: http://hockey.nl/wp-content/uploads/2014/05/Fithockey-KNHB-566x280.jpg
Bron: http://hockey.nl/wp-content/uploads/2014/05/Fithockey-KNHB-566×280.jpg

Vutness
Wekelijks een uurtje fitnessen voor mensen vanaf 50 jaar. Dit gebeurt onder begeleiding van trainers en deskundigen, om de kans op een blessure zo laag mogelijk te houden. Het fitnessen gebeurt in groepsverband en na afloop van de training wordt er gezamenlijk een kopje koffie gedronken. Dit sociale aspect wordt gestimuleerd vanuit de club om op die manier ook het sociale vlak te verbeteren voor de ouderen.

Zumba
Ook al sta je als oudere niet meer iedere week op de dansvloer, toch is het goed mogelijk om ook op hogere leeftijd de heupen los te gooien. Het tempo ligt iets lager dan normaal, de danspassen zijn iets makkelijker om te onthouden en er zal niet worden gesprongen in de choreografie.

Relaxercise
Deze sport staat ook wel bekend als pilates voor senioren. Met rustige, maar intensieve oefeningen zorgt deze sport voor een stabielere en betere houding. Voor veel ouderen kan het fijn zijn om op deze manier rust te krijgen en leniger te worden. De houdingen zijn speciaal uitgekozen voor ouderen, om de kans op blessures zo laag mogelijk te houden.

Sinds enkele jaren is de sport Walking Football erg populair onder senioren. Wil je weten wat deze sport inhoudt? Kijk dan hier de uitzending van CampusTalk terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.