Wijn en spijs op het Janskerkhof

Utrecht is een echte festivalstad, maar naast talloze muziek- en cultuurfeestjes is er nog een ontbrekende categorie: de wijn. Tot nu toe dan, want de domstad heeft dit jaar zijn eigen wijnfestival gehad. Drie dagen lang stond het Janskerkhof in het teken van deze fruitige drank. 

Een druilerige dag brengt de mediterrane sfeer ietwat naar beneden, maar dat mag de pret op de tweede dag van het festival niet drukken. Het publiek bestaat vooral uit hippe studenten, yuppen en oudere wijnliefhebbers. Aan de deur koop je een eigen wijnglas, waarna je de drank zelf met muntjes betaald. Acht wijnkoperijen presenteren op het Fonteyn Festival meer dan 100 verschillende wijnen uit alle windstreken, dus overal is wel een bijzonder wijntje te proeven.

Drinken op een lege maag is niet verstandig, dus voor de nodige bodem zijn er verschillende mobiele keukens aanwezig om passende gerechten te serveren. En dat aanbod is gevarieerd: van hotdogs tot paëlla en van kaas tot oesters. Het is de bedoeling om goede wijn-spijs combinaties te vinden, maar voor de culinaire anti-held is het gewoon een lekker hapje bij een lekker wijntje.

Op een lege maag moet je niet drinken
Op een lege maag moet je niet drinken
IMG-20150509-WA0032 (1)
Er is een gevarieerd aanbod aan wijn op het festival

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als er drank in de man komt wordt er weleens gedanst en ook daar is aan gedacht: er is een muzikaal programma opgesteld. Het muzikale DJ-duo Oud & Tiek trapt de dag af met vrolijke en sfeervolle achtergrondmuziek. Aan het begin van de avond wordt de set opgeruimd en komt er een bandje voor in de plaats: Pierre et les Optimistes. Zij krijgen met hun jaren ’50-muziek het publiek aan het dansen.

Al met al is het Fonteyn Wijnfestival een leuke uitje voor de wijnliefhebber. Er is voor ieder wat wils en de setting op het Janskerkhof geeft alles een romantisch tintje.

Wijnglazen genoeg
Wijnglazen genoeg
Bandjes en DJ's zorgen voor de muzikale toevoeging
Bandjes en DJ’s zorgen voor de muzikale toevoeging

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wijn van eigen bodem is weinig vertegenwoordigd op het festival in Utrecht. Ben je wel benieuwd hoe het hier eigenlijk mee gaat? Kijk dan naar de eerste uitzending van een nieuwe reeks CampusTalk-uitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.