Danseres Dominique blikt terug

Van hiphop tot latin, van klassiek tot house. Of je er nu van houdt of niet: iedereen doet op z’n tijd wel eens een dansje. In CampusTalk uitzending 15 vertelde de 21-jarige Dominique Diender hoe belangrijk dansen voor haar is. Inmiddels heeft ze haar laatste stagedag bij dansschool Touchée in Utrecht gehad en blikt zij terug op een mooie tijd.

Dominiue dansen
Dominique Diender (21) danst het liefst Dancehall/Ragga. Bron: Kirsten Athmer

Dominique studeert Toerisme aan het Deltion College in Zwolle en zit in het vierde jaar. “Werken bij Touchée vind ik leuk omdat het een combinatie is tussen mijn opleiding en mijn passie voor dansen. Ik haal mijn vreugde uit vrolijk contact met kinderen en volwassenen. Vanaf jongs af aan sta ik al graag voor de spiegel te dansen en te zingen en was ik erg veel met muziek bezig.”

Favoriet
De videoclip van ‘Temperature’ van Sean Paul zorgde er voor dat Dominique op negenjarige leeftijd begon met streetdance. “Die drie dames uit de clip danste mooi synchroon, hadden coole pasjes en leuke outfits. Ik vond die clip zo cool.” Nu Dominique ouder is heeft ze wel duidelijk een favoriete dansstijl: “Ik dans het liefst Dancehall/Ragga, omdat er een lekkere flow inzit.”

Na vijf maanden stage bij Touchée moet Dominique helaas afscheid nemen. Nu moet alleen nog het stageverslag goedgekeurd worden en dan heeft Dominique haar diploma. Een idee voor een ideale baan heeft ze al in gedachten: “Later zou ik graag mijn eigen dansschool willen waarbij ikzelf de frontoffice op mij zal nemen. Ook zou ik het leuk vinden om in het buitenland lessen te geven.”

Open lesweken
Hoewel Dominique’s laatste stagedag erop zit, gaan de lessen natuurlijk gewoon door. Tot en met 20 juni zijn er open lesweken bij de dansschool. Iedereen mag dus gewoon gratis mee doen met alle lessen!

Check hieronder een sfeerimpressie van dansschool Touchée:

Ben jij benieuwd naar de dansstijl van Dominique? Kijk dan CampusTalk uitzending 15 terug.

Dansschool Touchée bevindt zich aan de Adelaarsstraat 13 in Utrecht. Heb jij ook een passie voor dansen? Zo ja, laat ons in de comments weten wat jouw favoriete dansstijl is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.