De festivalzomer van Sunday Sun

Na een legendarische avond in het uitgaansleven ontstond bij de opkomst van de zon de band Sunday Sun. Van 3FM Serious Talent, tot een plekje op Eurosonic Noorderslag. En van het voorprogramma van Blur-oprichter Graham Coxon tot spelen bij De Wereld Draait Door. De mannen van Sunday Sun gaan hard en hebben dan ook een mooie festivalzomer voor de boeg. Gitarist Koen-Willem Toering vertelt over het komende festivalseizoen.

Bron: www.facebook.com/koenwillem.toering
Bron: www.facebook.com/koenwillem.toering

Hoe ziet jullie festivalzomer eruit?
“Onze festivalzomer ziet er fantastisch uit! We spelen op ontzettend veel festivals. Soms spelen we zelfs op twee of drie festivals op één dag. Dat gebeurde bijvoorbeeld ook op Bevrijdingsfestival. Toen speelden we eerst in Den Bosch en daarna in Wageningen. Het geeft een kick om op twee plekken te mogen spelen, maar soms is het ook wel jammer. Want in Den Bosch was de sfeer zo goed dat we graag nog even waren blijven hangen.
Maar als artiest blijf je niet zo heel vaak hangen, omdat je vaak weer door moet en toch een beetje vanaf backstage staat te kijken. Maar binnenkort spelen we op Vlieland op camping Stortemelk. Dan blijven we wel een nachtje slapen. En dat hopen we ook bij de Zwarte Cross te doen, want dat willen we graag een keer meemaken.”

Naar welk festival kijk je het meest uit?
“Naar Damaris, Zwarte Cross en Indian Summer. Die festivals hebben allemaal zo’n fijne en eigen sfeer. We passen ons wel aan op het wisselende publiek op die festivals. Wanneer een festival een line-up heeft met veel theater, dan spelen we ook wel eens akoestisch omdat dat dan beter aansluit.”

Wat is er zo leuk aan het spelen op festivals?
“Het spelen in clubs is leuk, want je komt lekker op tijd aan, hebt alle tijd om te soundchecken en je werkt toe naar het moment dat de deur opengaat en je publiek binnenkomt. Het is echt jouw avond. Festivals daarentegen hebben een hele andere sfeer. Je komt aan, de vorige bands sjezen in busjes weg. Het is allemaal snel snel, en dat geeft een enorme kick.  Het publiek op festivals is over het algemeen ook heel leuk. Het is vaak lekker weer en mensen zijn vrolijk en komen echt voor de muziek. Dat is anders dan spelen op bijvoorbeeld Koningsdag. Dan willen mensen alleen maar oranje kleding aantrekken en zat worden. Het is niet echt leuk om daar te spelen, omdat de liefde voor muziek mist.”

Wat is voor jou het ultieme festivalgevoel?
“Brandende zon en het gevoel dat ontstaat na bijvoorbeeld drie dagen Lowlands. Dan lig je uitgeteld in het gras met een soort kakofonie van geluid en muziek om je heen. Iedereen is het stadium van gêne gepasseerd. Dat is echt een heel mooi gevoel. Dat is niet te omschrijven aan mensen die nog nooit op een festival zijn geweest.”

Welk festival is de grootste aanrader voor onze lezers?
Mañana Mañana, is van de organisatie van de Zwarte Cross maar heeft wel een andere sfeer. Vorig jaar viel dat festival helaas in het water, dus dat was echt zonde. Want dit festival is echt te gek! Het ziet er zo mooi uit. Middenin het bos stond bijvoorbeeld een piano, waar artiesten achter kropen om op te treden. Echt een aanrader!
En qua line-up kan ik je Down The Rabbit Hole erg aanraden. Wij spelen er zelf twee keer, dus hopelijk blijft er genoeg tijd over voor ons om wat bands te kunnen bekijken!”

Wil je weten waar je Sunday Sun deze zomer nog meer kunt bewonderen? Kijk dan op hun Facebookpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.