De opbouw van Dieren Uitvaart Centrum IJsselstein

Zoals je in een van de uitzendingen van CampusTalk hebt kunnen zien is er onlangs in IJsselstein een dierenuitvaart centrum geopend. Raymond Lamping en zijn vrouw Nancy van Kesteren zijn de drijvende kracht achter dit crematorium. Hoe is de opbouw van dit centrum verlopen en wat zijn hun motieven hier achter?

”Het is onze wens om mensen op een open manier te begeleiden in het afscheid nemen van hun geliefde huisdier. Deze wens is ontstaan doordat wij zelf erg veel moeite hebben gehad met het verlies van onze honden, ” aldus Nancy.

Het eindresultaat van het dierencrematorium
Het eindresultaat van het dierencrematorium
Een van de vele plekjes om rustig afscheid te nemen
Een van de vele plekjes om rustig afscheid te nemen

Nancy en Raymond vonden het erg vervelend dat zij na het overlijden van hun dieren ver moesten rijden naar een geschikt uitvaartcentrum. Ook wilden ze al een tijdje samen gaan ondernemen. Één plus één is twee en zo begonnen zij plannen te maken voor een uitvaartcentrum voor dieren in IJsselstein.

 

Na lange gesprekken met verschillende ondernemers in IJsselstein over de financiering en velen gesprekken met de architect kon de bouw beginnen. Hieronder zie je beelden van de eerste paal die in de grond werd geslagen in de zomer van 2014:

Nu het af is zie je heel duidelijk wat het architectonische idee achter het uitvaartcentrum is. Het is een lichte, open ruimte geworden met veel sfeer. Raymond: “Dat vonden wij heel erg belangrijk. Dat je niet afscheid neemt in een benauwende, donkere ruimte. Dat maakt je verdriet nog heftiger en zo wordt afscheid nemen niet fijn. Vandaar dat wij bewust hebben gekozen voor veel licht en sfeervolle, warme kleuren.”

Raampartij van het uitvaartcentrum in IJsselstein
Raampartij van het uitvaartcentrum in IJsselstein
Tuin in aanleg
Tuin in aanleg

Het Dierenasiel Rijpickerweard en een dierenarts in IJsselstein zijn aandeelhouders in het pand. Het uitvaartcentrum is nu reeds 3 maanden geopend. Wil je meer zien van het centrum en ben je benieuwd wat voor speciale trajecten Nancy en Raymond voor kinderen organiseren bij verlies van een huisdier? Kijk dan hier de uitzending terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.