Toch nog een beetje op vakantie

Een groot deel van de Nederlanders vertrekt ook dit jaar weer naar zonnige bestemmingen in Europa. Frankrijk, al jaren de favoriete bestemming voor Nederlanders, en Spanje verwelkomen dit jaar zo’n 2,3 miljoen Nederlandse vakantiegangers. In totaal gaan ongeveer 10,7 miljoen Nederlanders deze zomer op vakantie, waarvan 2,5 miljoen in Nederland blijft. Natuurlijk valt er deze zomer ook in eigen land een hoop te zien. Campusblog zet enkele uitstapjes in de provincie Utrecht voor je op een rijtje.

Kasteel de Haar

Kastelen, we kennen ze uit de boeken en films, maar Utrecht beschikt over één van de mooiste kastelen van Nederland. Kasteel de Haar is een sprookjesachtig kasteel nabij Utrecht en een prachtig dagje weg. Niet alleen van de buitenkant is het kasteel adembenemend, binnen vind je de eeuwenoude kunstcollectie die het kasteel herbergt. Ook aan de kinderen is gedacht, dagelijks is er een rondleiding speciaal voor kinderen: ‘De barones vertelt’. Na het bezoek kun je je nog laten leiden langs de mooie paadjes in het omliggende park, waar je op een kleedje ook gezellig kan picknicken en bijkomen in een heerlijk zonnetje, of in de schaduw van een van de vele bomen.

Kasteel de Haar. Foto: Bert Knottenbeld (flickr.com)
Kasteel de Haar. Foto: Bert Knottenbeld (flickr.com)

 

 

 

 

 

 

 

Tour de France

In het eerste weekend van juli zijn de Tour de France en Utrecht onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De Domstad is dat weekend het startpunt van het grootste wielerspektakel ter wereld. Meer dan 3300 kilometer leggen de renners af, beginnend met een tijdrit door de straten van Utrecht op zaterdag 4 juli. Op 5 juli is de eerste echte etappe en rijdt het peloton de stad uit, richting Rotterdam om uiteindelijk in Zeeland te finishen. Dit weekend belooft een spektakel te worden. Een weekend dat je eigenlijk wel mee moet maken.

Festivals

Met de komst van de warme maanden, komen ook de festivals weer in de agenda’s voor. Ook dit jaar kunnen festivalliefhebbers hun hart ophalen in Utrecht. De zomer begint dit jaar met het toepasselijke Zomerkriebels. Dit festival, in het Gagelbos, opent het zomerse festivalseizoen van Utrecht en is vooral voor de liefhebbers van elektronische muziek. Is dat niet per se jouw smaak, dan kan je op diezelfde 27ste juni terecht op festival De Beschaving in de Botanische tuinen. Daar staan dan onder meer optredens van Typhoon en Kensington op het programma. Verder kan je deze zomer nog terecht bij Studio Stekker Festival, voorheen Stekker in het Park. Om de zomer(vakantie) af te sluiten vind je in de Meern het Lief festival op 5 september.

We hoeven deze zomer dus niet stil te zitten en ons op Facebook met vakantiefoto’s van vrienden te kwellen. Trek er op uit! Heb jij nog tips voor een leuk dagje weg deze zomer? Laat het weten in een reactie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.