Kussende kunst

In de uitzending van CampusTalk hebben wij het gehad over kunst gemaakt van hoefijzers. Maar wat voor alternatieve kunstenaars zijn er nog meer? Een klein kijkje in de wondere wereld van kunst.

Natalie Irish maakt kunst met haar lippen. Op onderstaand filmpje is goed te zien hoe ze met ‘kusjes’ een prachtig zelfportret maakt. Zelf zegt ze erover: “In 2001 deed ik make-up op, en had ik iets te veel lipstick opgedaan, ik veegde het af aan een zakdoekje en zag er direct een goede toekomst in.” Het eerste kunstwerk dat ze maakte was van Marilyn Monroe. Dit is haar nieuwste kunstwerk:

Kunst met autootjes
Speelgoed is niet alleen maar speelgoed, maar kan ook prima gebruikt worden voor kunst. Ian Cook rijdt met een speelgoedauto over canvas om kunstwerken van auto’s te maken. Chevrolet huurde Cook in om een auto van de fabrikant na te maken, dat is aardig gelukt.

Kunst van theezakjes
Een portret maken van maar liefst 20.000 theezakjes, het lukte Red Yong Hi. Het kunstwerk weegt 200 kilo en is drie meter hoog. Het portret is van de beroemde Teh Takir Man, een beroemd beeld uit Maleisië waarin een man thee inschenkt.

Bekijk hier de uitzending waarin wij het hebben gehad over de kunst van Alexander Peek met zijn hoefijzers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.