Met pensioen gaan is ook niet alles

Wie zijn 60ste verjaardag viert, mag zich langzaam aan gaan opmaken voor zijn laatste jaren werken. In Nederland is de pensioenleeftijd de laatste jaren een punt van discussie. Feit is dat de pensioenleeftijd is verhoogd naar 67. Maar wat nou als je helemaal niet wil stoppen met werken?

Dat kan natuurlijk. Niet iedereen wil na zijn 67e stoppen met werken en thuis achter de geraniums toekijken hoe de wereld voorbij snelt. Vanaf 2016 gaat de overheid het voor werkende 65-plussers aantrekkelijker maken om te werken. Dat gaat aan de hand van twee opvallende wijzigingen ten opzichte van de rest van de beroepsbevolking, vastgelegd in de ‘Wet werken na AOW’.

Bij ziekte moet een werkgever de werknemer twee jaar doorbetalen. Bij gepensioneerden geldt die periode niet en is hij vastgesteld op dertien weken. Daarnaast kunnen AOW’ers zes tijdelijke contracten krijgen in maximaal vier jaar tijd. Normaliter mag je maximaal drie contracten krijgen in drie jaar tijd, waarna je in vaste dienst treedt. Vanaf 1 juli 2015 is dit zelfs na twee jaar van tijdelijke contracten al.

Doorwerken na de AOW-leeftijd wordt makkelijker! Zo kunnen we voorkomen dat ervaring onnodig verloren gaat. Zou jij na je AOW-leeftijd willen doorwerken? Zo ja, waarom?

Posted by ABP Pensioenfonds voor overheid en onderwijs on maandag 3 november 2014

 

Kritiek
Die voordelen voor AOW’ers vallen niet bij iedereen in goede aarde. Vooral de jongere generaties denken dat het toenemen van 65-plussers op de arbeidsmarkt, in combinatie met de voordelen, een vergrijzing op de arbeidsmarkt gaat veroorzaken. Reacties op bovenstaand Facebook-bericht zijn dan ook scherp. Een klein overzichtje:

Reacties op Facebook-pagina ABP Pensioenfonds
Reacties op Facebook-pagina ABP Pensioenfonds

In de uitzending hadden we een item over een werkende 65-plusser en Léonie Sazias van de ANBO die over werkende ouderen kwam praten. Terugkijken kan hier. Meer informatie over doorwerken na je AOW kun je hier terugvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.