Opvallende architectonische creaties

In de uitzending van vrijdag 15:00 uur zag je dat de Utrechtse architect Chris Collaris plannen aan het maken is om een olietanker in Qatar om te bouwen tot een recreatieparadijs. Hierbij een overzicht van andere opvallende architectonische creaties.

Verslo Centras – Kaunas, Litouwen

In 2008 verrees dit bijzondere zakencentrum. Het gebouw bevat de afbeelding van een bankbiljet van 1000 Litu. Destijds was dit nog de munteenheid van Litouwen. Echter wordt er sinds dit jaar betaald met de euro. Net zoals het geval is bij de olietanker, wordt er hier gebruikgemaakt van een icoon, namelijk de munteenheid van het land.

Gardens by the Bay – Singapore

Uitzicht in de ochtend over de gardens
Foto: Facebook: Gardens by the Bay. Uitzicht in de ochtend over de gardens

Deze torens hebben het uiterlijk van een boom. In plaats van een tuin in een stad is hier getracht een stad in een tuin te maken. Uiteindelijk moeten de bomen helemaal overwoekerd worden door echte natuur. De bomen creeëren zonne-energie en vangen hun eigen regenwater op.

Parque Biblioteca Espaῆa – Medellin, Colombia

Deze bibliotheek ligt in een deel van de stad waar veel armoede heerst. Dit is expres gedaan om op die manier een impuls te geven aan de arme inwoners.

Markthal – Rotterdam, Nederland

Ook in Nederland hebben we architectonische hoogstandjes. Zo is er in Rotterdam de Markthal: een plek waar je kunt wonen, winkelen en waar ruimte is voor kunst.

https://twitter.com/markthalrdam/status/596245166089834496


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.