Stokoud PVC viert jubileum

Vermeent in zijn jonge jaren bij PVC - Foto: Frans Vermeent
Vermeent in zijn jonge jaren bij PVC – Foto: Frans Vermeent

De Utrechtse voetbalclub PVC bestaat dit jaar 100 lentes. En daarom organiseert de club aan het Merwedekanaal de komende tijd meerdere festiviteiten om het jubileum te vieren. De club trapt 12 juni af met een groot feestweekend op het eigen Sportpark Marco van Basten. 

In de uitzending van Campustalk zie je Frans Vermeent. Daarin vertelt hij over zijn betrokkenheid bij de club. Al bijna vijftig jaar is hij lid bij de club die hun tegenstanders met gevleugelde voet bedwingt. “Ik kom uit de buurt en ben al van kleins af aan lid van de club”, zegt Frans. “Mijn vrouw is bij de club betrokken en ik heb twee zonen die een balletje bij PVC hebben getrapt. Het is gewoon een leuke club met een behoorlijke diversiteit van met name leuke mensen.” De woorden van Frans zijn niet gelogen, want op de achtergrond wordt druk en met veel plezier gevoetbald door de D-Pupillen.

 

Een kleine impressie van het PVC jeugdtoernooi voor D-pupillen op 29 mei 2015

Posted by PVC Voetbal Utrecht on Sunday, 31 May 2015

 

Over PVC

De club werd opgericht op 22 juni 1915. Voor de verhuizing in 2005 werd er altijd op Sportpark Verthoren gevoetbald aan de westkant langs het Amsterdam Rijnkanaal. “Op dit sportpark hebben we fantastische tijden beleefd, maar na de verhuizing zijn de faciliteiten een stuk beter geworden”, aldus Frans Vermeent. Het nieuwe Sportpark ontleent zijn naam aan de Nederlandse voetballegende die hier in de buurt opgroeide. In de gangen van het clubhuis hangen meerdere foto’s waarop te zien is hoe ‘San Marco’ het nieuwe terrein van PVC opent.

“Ik ben erg trots op m’n club”, zegt Frans. Omdat we nog steeds zelfstandig zijn, dit in tegenstelling tot vele andere Utrechtse verenigingen.

Meer weten over Frans en PVC? Kijk dan naar Campustalk. 

Eén gedachte over “Stokoud PVC viert jubileum

  • 4 juni, 2015 om 18:53
    Permalink

    alleen de “verkeerde” Vermeent in zijn jonge jaren op die fotoo 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.