Wat zit er eigenlijk in een XTC pil?

Zoals je in de uitzending van CampusTalk hebt kunnen zien, willen de Jong Democraten graag dat XTC gelegaliseerd wordt in Nederland. Zij denken dat je het gebruik ervan veel veiliger maakt als je deze partydrug gereguleerd in coffeeshops aanbiedt en zo een goede voorlichting meegeeft aan de gebruiker.

Veel jongeren in Nederland gebruiken deze partydrug vaak op festivals of andere dancefeesten. Het geeft je een heerlijk gevoel, je hoort de muziek beter en ziet de lichten intenser. Om je een kleine indruk te geven zie je hieronder een filmpje van BNN, waarin Nicolette een pilletje neemt tijdens een etentje met haar schoonouders:

Dit lijkt natuurlijk erg grappig en onschuldig, maar er zitten ook zeker grote nadelen aan XTC. Als je te veel neemt of niet voldoende drinkt kan dit dodelijk zijn. Zo zijn er op het ADE vorig jaar, een aantal mensen overleden aan de gevolgen van XTC.

Juist om dit soort tragedies te voorkomen, pleiten de Jong Democraten voor het legaliseren van de drug.

 

Testen
Maar voor de politieke partijen in de Tweede kamer is dit een brug te ver. Wel is het legaal om je pillen te laten testen. Want wat zit er eigenlijk in een XTC pil en hoe werkt zo’n pilletje precies?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de discussie over het legaliseren van XTC tussen de Jong Democraten en de D66 Utrecht? Kijk dan hier onze uitzending terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.