Zo geef je een feestje zonder smartphones

De smartphone is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zelfs feestjes, bruiloften en partijen worden regelmatig verstoord door het gepling van appjes of het getril van een inkomende beller. Reden voor sommigen van de ‘anti-smartphone-beweging’ om tegenwoordig een unplugged  party te organiseren: geen telefoons toegestaan. Zelf ook zo’n feestje organiseren? Hieronder vind je een aantal tips om de smartphone zo min mogelijk te zien op jouw partijtje.

1. Wees duidelijk in wat je bedoeling is

Vertel je gasten niet op het moment van aankomst dat ze hun telefoon moeten inleveren. Dat levert een hoop gezeur en gezucht op. Vertel ruim van tevoren dat je het op prijs zou stellen als ze hun smartphone thuis laten. Doen ze dat niet; dan even goede vrienden. Je kan ze niet dwingen.

 

2. Bedenk alternatieven

Om ervoor te zorgen dat je gasten niet gaan Facebooken of hun Instagram gaan doorspitten, moet je zorgen voor een goede dosis entertainment. Ga lekker dansen, zorg voor hapjes en drankjes en haal dat pakje kaarten of Ganzenbord weer eens uit het stof.

 

3. Wordt niet boos als iemand de ‘regel’ verbreekt

Al ben je nog zo duidelijk geweest, er is een gast die het toch niet kan laten om even op z’n telefoon te kijken. Negeer dat en ga door met je avond. Blijf er aan denken dat het niet zozeer om de telefoons gaat, maar dat het belangrijkste is dat je een leuke avond hebt met je vrienden. Zo leuk, dat ze misschien wel even niet aan hun telefoons denken.

 

Ondanks sommige bewegingen tegen de smartphone, zal dit apparaatje waarschijnlijk niet meer verdwijnen. Ben je benieuwd hoe de huidige wereld eruit ziet zonder smartphones? Dit humoristische filmpje laat ’t zien:

Ook een restaurant in Utrecht heeft een regel dat je binnen niet mag bellen. Ben je benieuwd welk restaurant, en waarom? Kijk dan naar deze aflevering van Campustalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.