Zwemmend de grachten door

Nog even en dan is het zover, dan duiken honderden zwemmers de Utrechtse gracht in. Dit doen ze tijdens de allereerste editie van de SingelSwim Utrecht. Met een zwempak aan en een badmuts op zwemmen de deelnemers door de Oudegracht voor de spierziekte FSHD.

De SingelSwim is een initiatief van een groep vrienden die allemaal direct of indirect met de spierziekte FSHD te maken hebben. Het doel is om aandacht te vragen voor deze erfelijke ziekte.

Tijdens de start op zondag 14 juni gaat de Burgemeester samen met verschillende Singelswimmers als eerste het water in. Daarna start om de 5 minuten een nieuwe wave van deelnemers. Fanatieke zwemmers kunnen een route van 2 kilometer afleggen en de minder fanatieke zwemmers 1,2 kilometer. Beide starten bij de Wittevrouwensingel en eindigen op het Lepelenburgpark

Bekijk hier de route van de SingelSwim:

Om goed voorbereid aan de Swim te beginnen hebben een aantal deelnemers hard getraind. In het zwembad kregen ze advies en tips van een ervaren zwemtrainer. Niet alleen beginners, ook gevorderden konden hier terecht voor wat extra inspanning. 

Utrecht is niet de eerste stad waar door de grachten wordt gezwommen. In Amsterdam vindt ook al een aantal jaren de City Swim plaats. Een evenement waarbij ruim 2000 zwemmers zich inzetten voor de spierziekte ALS.

In totaal kunnen er 750 zwemmers meedoen aan de Utrechtse Swim. Een aantal BN’ers heeft zich al opgegeven, onder andere Jochem Uytdehaage, Hans van Breukelen en Anita Witzier. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar Stichting FSHD en Stichting Spieren voor Spieren.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.