Vijf overdekte zomeractiviteiten buitenshuis

Juli en augustus zijn niet de meest droge maanden in Utrecht. Het regent gemiddeld 19 van de 31 dagen in de zomermaanden. Hoewel we allemaal dromen van een prachtige, zonnige zomer, kan een beetje voorbereiding geen kwaad. Campusblog verkent voor jou de vijf beste overdekte activiteiten buitenshuis.

Bewust nat

Een van de dingen waar je niet meteen aan denkt als het regent, is zwemmen. Als het regent is het zwembad vaak rustig, waardoor je ’s ochtends het bad voor jezelf hebt. Het vernieuwde zwembad Krommerijn klapt vanaf 3 juni het dak en de ramen open, waardoor je in de open lucht zwemt. Oók als het regent. Zwemmen in de regen is heerlijk – zolang je daarna maar in een droge ruimte kunt opdrogen. Een prima start van je dag.

Rariteitenkabinet

Het universiteitsmuseum van de Universiteit Utrecht is een van de meest ondergewaardeerde musea van de stad. Universiteitsmusea hebben vaak een stoffig imago, maar dat is onterecht. Want wat is er nou leuker op een regenachtige dag dan lekker griezelen bij op sterk water gezette foetussen?

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons

Binnenmarkt

Als je geen zin hebt in shoppen, maar wel behoefte hebt aan wat gezelligheid, dan biedt de Utrechtse Bazaar misschien een uitweg. Op deze overdekte markt vind je alles van olijven tot schoenen, oosterse tapijten en tweedehands zooi. De Utrechtse Bazaar is op zaterdag en zondag geopend, entree is €3,50.

Vrijwillig opgesloten

Voor meer uitdaging kan je je samen met wat vrienden laten opsluiten in een Escape Room. Door de in de kamer verborgen hints te vinden en bijvoorbeeld een tijdbom binnen een uur te ontmantelen kan je jezelf weer bevrijden. Inmiddels is deze uit de Verenigde Staten overgewaaide rage ook in Utrecht geland en kunnen Utrechters zich bij Escaping en Escape this Room vrijwillig laten opsluiten. Kosten variëren van €12,- tot €22,- per persoon.

 

Overdekte veldslag

Bron: Randy (ConzNL) op Flickr
Bron: Randy (ConzNL) op Flickr

Meer adrenaline vind je in Nederlands grootste lasergamearena, de Kartfabrique. Verspreid over de drie verdiepingen van een oude veevoederfabriek aan het Amsterdam-Rijnkanaal kan je daar je reflexen op de proef stellen. Twee keer twaalf minuten lasergamen kost €15,-.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.