Alternatieve manieren van doneren

Steeds weer het geluid van een euro die in de collectebus valt. Het gerinkel van de munt is niet de manier voor iedereen. Soms kiest een donateur er voor om een donatie te doen op een alternatieve manier. Er zijn veel verschillende manieren, waarmee er bijgedragen kan worden aan een goed doel. Hier onder een paar opties op een rijtje.

haar

Haar

Bijna iedereen heeft er wel iets van op zijn hoofd zitten. We hebben natuurlijk over haar. Ook haar valt te doneren, namelijk voor vrouwen met borstkanker, die door chemotherapie geen haar meer hebben. Borstkanker is een veel voorkomende ziekte onder vrouwen tegenwoordig. Van het ingezamelde haar worden pruiken gemaakt om de vrouwen te helpen bij hun uiterlijke verzorging tijdens hun ziekte.

Kleding

kleding

Een van de oudste alternatieven voor geld doneren is het weggeven van kleding. Vaak wordt deze manier van doneren gebruikt voor de mensen het niet zo breed hebben en kleding nodig hebben. Het Leger des Heils is een organisatie die kleding inzamelt voor de minder bedeelden onder ons.

 

Dopjes

blindegeleidehond met zijn baasjeDe laatste van het lijstje is wel een aparte. Doppen liggen nou eenmaal niet voor de hand, omdat je ze niet zo kan makkelijk ergens voor kan gebruiken. Het voordeel van het inzamelen van doppen is dat iedereen ze in huis heeft. Alles kan gebruikt worden van plastic dopjes van frisdrankflesjes tot de dopjes van melkpakken. Het goede doel achter dit idee is het KNGF Geleidehonden. Het KNGF ontvangt een vergoeding van een recyclebedrijf per kilo, die zij inleveren bij het recyclebedrijf. Van de vergoeding kan het KNGF de honden trainen. Eén blindengeleidehond kost zo’n 5000 euro. Dat is omgerekend bijna 8 miljoen doppen.

Wil jij weten hoe bewoners van Leidsche Rijn geld inzamelen, bekijk dan even onze aflevering terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.