De Olympische droom van topschermer David

De 20-jarige David van Nunen begon op zijn tiende jaar met schermen. Het was zijn wens om deze sport te mogen beoefenen en met de jaren groeide zijn passie en de trainingsuren. Inmiddels is het zijn droom om ooit ons kikkerlandje te vertegenwoordigen op een Olympische Spelen.

Op jonge leeftijd ging David zich al met de schermsport bezighouden. Toen hij in zijn eerste jaren al bij de gevorderden zat, vroeg zijn trainster Irma de Ridder of hij vaker wilde gaan trainen. Tijdens deze trainingen ging David zich specialiseren in het degenschermen en dit werd zijn nieuwe liefde. Door een nieuwe trainer Matthijs de Vries, die zelf ook topsportervaring heeft, ging David grotere toernooien spelen in het binnen- en buitenland. Dit was het begin van David zijn carrière als topschermer. Hieronder is David te zien op het Nederlands Kampioenschap in 2013.

Afgelopen zomer bezocht David het Wereldkampioenschap schermen in Moskou. De Nederlandse schermbond heeft niet de capaciteiten om de kosten van iedere topschermer op internationale wedstrijden te dekken. Vanwege de combinatie van David zijn voltijdstudie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en de schermsport, heeft hij niet de middelen om de kosten zelf op te brengen. Via crowdfunding probeert David zoveel mogelijk geld te verzamelen, zodat hij toch aan deze internationale toernooien mee kan doen. Het geld dat hij ophaalt gaan naar de reiskosten, verblijfkosten, inschrijfkosten, materiaalkosten en trainingskosten. In ruil hiervoor krijgen sponsoren een mooi plekje op David zijn eigen website.

 

Wil je nog meer weten over David, of hem helpen naar zijn Olympische droom? Kijk dan op http://davidvannunen.nl

IMG_6474

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.