Educatieve functie van strips

In de uitzending van CampusTalk heb je kunnen zien dat Suske en Wiske ervoor moeten zorgen dat de Nederlandse bevolking bewuster met antibiotica omgaat. De strip is voor alle lagen van de samenleving bedoeld. En dat maakt het extra lastig. Kleine kinderen moeten het leuk vinden en er iets van opsteken, maar volwassenen ook. Een pittige kluif dus voor een striptekenaar. Campustalk interviewde stripdeskundige Michael Minneboo om wat dieper in de educatieve stripwereld te duiken.

Tante Biotica.
Tante Biotica.

Naast stripdeskundige, is Minneboo gespecialiseerd in films, beeldverhalen en media. Zelf is hij groot fan van de strips van Spider-man. Momenteel werkt hij voor de VPRO Gids, Stripgids, Eppo, Nieuwe Revu, Het Parool, NRC, verschillende blogs en Schokkend Nieuws. Samen met Campusblog neemt hij de nieuwe strip van Suske en Wiske onder zijn kritische loep.

Het is een druilerige ochtend wanneer we Minneboo ontmoeten in Amsterdam. We spreken af op een bekende en geliefde plek van hem: stripwinkel Het Beeldverhaal. Omringd door honderden strips spreekt hij met ons. Hij gelooft dat strips een educatieve functie kunnen hebben. Ben je benieuwd wat hij van Tante Biotica vindt? Check het onderstaande filmpje dan!

https://www.youtube.com/watch?v=Bp9ufWEVflI

Minneboo is er dus van overtuigd dat strips kunnen helpen bij het opvoeden van kinderen of volwassen. In onderstaande video geeft hij nog twee andere voorbeelden van strips waarvan hij denkt dat mensen wat kunnen leren. Daarnaast deelt hij het geheim van de goede en slechte strip. Check het in onderstaande video!

https://www.youtube.com/watch?v=k5TAu3DKL0E

Twee andere voorbeelden van educatieve strips zijn dus: Filosofie in Beeld van Margreet de Heer en De Ontdekking en De Zoektocht van Eric Heuvel en Menno Metselaar. Wil je de online strip van Tante Biotica nog terug lezen? Dat kun je hier doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.