7 unieke winkels in de ‘7 straatjes’ van Utrecht

Zeven straatjes met tientallen kleine unieke en excentrieke winkeltjes. Liefhebbers zien door de bomen het bos niet meer, daarom hier de zeven leukste winkeltjes van de zeven straatjes in Utrecht.

 

5808278583_3b8b6cf3f8_o

Foto: Flickr.com

 

  1. Postzegel- en muntenhandel, Zadelstraat 43

Dit winkeltje is een magische plek waar je heel bijzondere en unieke postzegels, munten, kaarten en briefpapier kunt kopen. De eigenaar is zelf ook altijd op zoek naar nieuwe aanwinsten, dus heb je nog een oude postzegel liggen, laat hem er even naar kijken!

  1. PAUW, Oudkerkhof 12

Duur, ontzettend duur, maar o zo leuk om even stiekem binnen te kijken. Het is een heel klein en vooral smal winkeltje waar weinig kleding hangt, maar modeminnend Utrecht kijkt hier haar ogen uit.

  1. WAAR, Lijnmarkt 21

Een kleine kadoshop waar ieder product duurzaam is geproduceerd. Naast leuke cadeaus vind je er ook kleding en eten. Biologische pindakaas, tassen van gerecycled materiaal, maar ook kaarsen die al eens eerder opgebrand zijn.

  1. Rabarber, Zadelstraat 20

Een gezellig eetcafé met de sfeer van je ouders’ huiskamer. Naast gezond lunchen, simpel dineren of een kopje koffie drinken hebben de twee eigenaressen iets heel bijzonders in hun cafeetje. Bezoekers kunnen namelijk onbeperkt bordspelletjes spelen tijdens hun afspraak. Dit gezellige restaurantje is zeker een bezoekje waard tussen het winkelen door.

  1. Simon Lévelt, Vismarkt 21a

Een 200 jaar oude winkel met alle spullen die te maken hebbe met koffie en thee. Een winkel dat al zes generaties lang op de Vismarkt zit. Van de duurste espressomachine tot de meest simpele theepot. Met meer dan vijftig soorten koffiebonen en 200 soorten thee vind je zeker iets dat je lekker vindt.

  1. Banketbakker Theo Blom, Zadelstraat 23

Zoetekauwen kunnen hun hart ophalen in dit kleine bakkerijtje in de Zadelstraat. Ze maken er alles, maar dan ook alles. De bakker is vooral bekend van zijn Utrechtse specialiteiten, zo worden er Domtorentjes en Nijntje-koeken gemaakt!

  1. Sexshop De Dom, Zadelstraat 17Schermopname (2)

In de uitzending van CampusTalk bleek dat de eigenaar niet eens wist dat hij bij de ‘7 straatjes’  hoorde. Hebben de meeste sexshops een donker en mysterieus karakter, bij De Dom is alles modern en fris. Met dvd’s in de schappen, maar ook de nieuwste snufjes op het gebied van techniek.

 

Niet alle winkeliers zelf waren op de hoogte van het concept ‘De 7 straatjes van Utrecht’. Wil jij weten hoe de eigenaar van Sexshop De Dom erover denkt? Kijk dan hier CampusTalk 15 terug!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.