Bier maken doe je zo!

Bier drinken kan iedereen, maar bier maken blijft een kunst. Het drankje, vooral bestaande uit water, mout, hop en gist, blijkt nog vrij lastig te maken. Bierbrouwer Wilfran Beijeman van The Sisters Brewery legt uit hoe je het perfecte biertje brouwt en wat daar voor nodig is. De kunst van het bier maken vind je in het audiobestand hier onder.

flickr.com

Wanneer het bier echt klaar is, verschilt per biertje. Sommige bieren zijn fris en snel drinkbaar, maar er zijn er ook die zo’n twee jaar moeten liggen voordat de smaak goed is. Dus voor de doe-het-zelvers: bier brouwen kan in twee maanden tijd, maar het kan ook zo twee jaar kosten. Wil je weten hoe Wilfran zijn biertjes eruit zien, kijk dan even de uitzending terug.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.