De loopbaan van de jonge GP-2 coureur Meindert van Buuren

De loopbaan van autocoureur Meindert van Buuren is in een stroomversnelling terechtgekomen. De Nederlander heeft inmiddels zijn debuut gemaakt in de GP2 tijdens het raceweekend van Monza in Italië. Hij is na Max Verstappen wellicht de volgende die zijn opwachting mag maken in de koningsklasse van de autosport, de Formule 1.

MONZA (ITA) SEP 04-06 2015 - GP 2015 at Monza. Meindert van Buuren #16 MP Motorsport. Action. © 2015 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency / LAT Photographic
Meindert tijdens race in de GP2-klasse

Van Buuren werd op 5 januari 1995 geboren in Rockanje. Zijn vader Meindert van Buuren sr. was ook een autocoureur en heeft onder andere deelgenomen aan het Dutch Design Touringcar Championship. Op negenjarige leeftijd, begon Meindert jr. met karten en al snel werd duidelijk dat hij talent had, uiteraard niet van een vreemde, zijn vader. In 2007 werd hij kampioen in de KF3-klasse in Zuid-Holland.

Vier jaar later, in 2011, maakte Van Buuren zijn debuut in de formuleracing. Zijn beste resultaat boekte hij naar eigen zeggen op het circuit van Zandvoort, waar hij als negende eindigde.

Op dit moment rijdt Van Buuren in de GP2. Hij maakte in september zijn debuut in deze klasse tijdens het raceweekend van Monza. Hij schat zijn toekomst positief in. Hij is ook regelmatig als analist te zien bij raceprogramma’s op Sport 1 of op RTL 7.

Luister hieronder naar een interview met Meindert van Buuren:

https://soundcloud.com/campusblog/nederlands-racetalent-meindert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.