Gelovige jongeren: minder in aantal, maar wel fanatieker

Om het Christendom onder jongeren te blijven verspreiden, komen bijbelscholen met steeds meer initiatieven om studenten aan te trekken. Deze trend is niet opvallend in een tijd van secularisatie, meent religieonderzoeker Miranda Klaver. De groep met gelovige jongeren krimpt, maar de Christenen die bij God blijven zijn fanatieker. 

Bijbelscholen waren tot voor kort niet zichtbaar in de maatschappij. Dat is aan het veranderen; de jongeremiranda klaver pasfoton die zich opgeven voor bijbelstudie zijn meer gedreven dan de jeugd van vroeger. Miranda Klaver legt uit waar dit verschijnsel vandaan komt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.