Goed ouder worden, dat doe je zo!

In het item ‘Goed ouder worden’ zien we Utrechters die een cursus hebben ontwikkeld met als thema ‘Goed ouder worden, hoe doe je dat?’ We worden steeds ouder en hebben dus langer de tijd om, ook op onze oude dag, nog van alles uit het leven te halen.

Om vitaal en fit te blijven is het belangrijk om plezier en uitdaging in uw leven te houden. Zodra mensen actief en fit blijven wordt er in de hersenen een stofje aangemaakt waardoor je je zowel lichamelijk als geestelijk beter gaat voelen.
Hieronder vindt u leuke initiatieven in Utrecht waardoor u het ouder worden leuk kunt houden.

Yoga
YogAlign Senior organiseert yogalessen speciaal voor senioren. Een van de voordelen van ouder worden is dat u meer tijd krijgt voor jezelf en anderen. Bij de yogalessen is er veel aandacht voor gewrichten, bewegelijkheid en spierkracht.

Creatief
Het Naaldcafe is een plek waar mensen die houden van breien, borduren, haken of andere handwerken gezellig samen creatief bezig kunnen zijn. Elke week kunt u langskomen van 13:30 uur tot 16:00 uur in het hof van Transwijk.

Sport
Iedere dinsdagochtend sport een groepje enthousiaste 55-plussers samen in sportcomplex Hercules. Elke week wordt er een balsport beoefend. Na uzelf een uur in het zweet gewerkt te hebben is het tijd voor een kopje koffie om nog even gezellig na te kletsen.

Ontmoeting
Elke dinsdagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur bent u van harte welkom in de ouderensoos in de Wilhelmina kerk. Op deze ochtend kunt u een spelletje spelen, schilderen, kaarten maken en gezellig een praatje maken. U hoeft niet lid te zijn van de kerk.

Sport
Bij biljartclub Zuilen kun je elke werkdag tussen 09:30 uur en 16:30 uur komen biljarten in het Vorstelijk Complex. Je kan meedoen met een competitie maar dat hoeft natuurlijk niet. Gezelligheid staat voorop ook al wordt tijdens de competitie fanatiek gestreden om de prijzen.

Spel
Bij cafe Cobus kun je terecht voor een lekker drankje en gezelligheid. In het cafe kun je kaarten, biljarten en kan je mee doen met een dart competitie.

 

De cursus Goed ouder worden hoe doe je dat? is bestemd voor vrouwen uit Utrecht Zuid in de leeftijd van 65 tot 75 jaar.

Wilt u zich aanmelden voor de cursus of wilt u wat meer informatie, mail of bel dan naar:

Theo Mathot – t.mathot@azmn.nl
Tonny Rosbergen – roston8@hotmail.com – 030-2894646 (voor 19 uur)
Hans Koops – predikant@marcuskerk.nl – 030-2745036 (voor 19 uur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.